5.4.2016

Setlementti Puijola perustettiin Kuopioon vuonna 1995. Viime vuonna yhdistyksemme täytti siis tasan 20 vuotta.

Merkkivuotta sävyttivät syntymäpäiväjuhlien sijaan kova, arkinen työ. Syksyllä 2015 Puijola teki rohkean päätöksen ja ryhtyi ylläpitämään Maahanmuuttoviraston toimeksiantona turvapaikanhakijoiden hätämajoituskeskusta Kuopiossa ja vastaanottokeskusta Siilinjärvellä. Tämä työ oli luontevaa jatkoa setlementtityölle – setlementit ovat kautta historian olleet mukana yhteiskunnan suurissa muutoksissa ja taitekohdissa niin vaikuttajina kuin käytännön toimijoina.

Vastaanottokeskukset olivat hyvin näkyvää toimintaa – Puijola oli loppuvuonna usein medioiden isoissa otsikoissa. Taustalla Puijola jatkoi kuitenkin muita tärkeitä toimintojaan ja arvokasta työtään. Tyttöjen Talo on vakiinnuttanut paikkansa, ja Monikulttuurikeskus Kompassi jatkaa vakuuttavaa työtään maahanmuuttotyön yhä kasvavalla kentällä.

Koululaisten iltapäiväkerhot jatkoivat luotettavaa ja laadukasta toimintaansa. AggrediKuopio-hankkeessa ja Tukikeskus Mahkussa tehtiin arvokasta työtä rikostaustaisten ja väkivaltarikoksiin syyllistyneiden henkilöiden kanssa.

Juhlavuosi jääkin mieleen Puijolan laajentumisen ja vaativan työn vuotena. Työntekijämäärä kasvoi reilun kolmanneksen aiempaan vuoteen verrattuna. Paineita ja haasteita oli, mutta selvisimme hienosti.

Työmme jatkuu setlementtien arvojen mukaisesti. Teemme työtä ihmisten keskellä, ihmisten kesken.

Oheinen Setlementti Puijolan toimintakertomus läpivalaisee sen arvokkaan työn, jota toteutimme vuoden 2015 aikana.