Teksti: Katja Hedberg

Kuopion Setlementti Puijola on saanut Tarinan vastaanottokeskusta Siilinjärvellä koskevat yhteistoimintaneuvottelut päätökseen. Neuvottelujen tuloksena Puijola joutuu irtisanomaan viisi Tarinan työntekijää.

”On erittäin vaikeaa luopua osaavista työntekijöistä, ja siksi nyt tehdyt päätökset olivat vaikeita. Neuvottelut sujuivat kuitenkin hyvässä yhteishengessä. Migrin päätös vähentää Tarinan majoituspaikkoja on tosiasia, joka sitoo toimintaamme ja päätöksiämme”, Puijolan toiminnanjohtaja Eija Teerineva toteaa.

Maahanmuuttovirasto (Migri) ilmoitti joulukuun lopussa sulkevansa kymmenen vastaanottokeskusta sekä vähentävänsä jäljelle jäävistä keskuksista 870 majoituspaikkaa. Päätöksen myötä maan keskuksista vähenee yhteensä 2400 turvapaikanhakijoiden majoituspaikkaa. Päätökset toteutuvat suurimmaksi osaksi ensi kesäkuun loppuun mennessä.

Migrin päätös paikkojen vähentämisestä ulottui myös Kuopion Setlementti Puijolan toimintaan niin, että Tarinan vastaanottokeskuksesta Siilinjärveltä vähennetään sata majoituspaikkaa ensi heinäkuun alkuun mennessä.

Käytännössä Migrin päätös tarkoitti, että Setlementti Puijola aloitti Tarinan vastaanottokeskuksen henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut helmikuussa. Tuolloin vähennystarpeen arvioitiin olevan 4-5 työntekijää.

Tällä hetkellä Tarinassa on noin 340 asukasta. Lisäksi Tarinan kirjoilla on sata yksityismajoituksessa olevaa turvapaikanhakijaa.