Puijolan iltapäiväkerhojen koordinaattori Kati Kainulainen (oik.) ja Kompassin koordinaattori Johanna Rastas iloitsevat yhteisestä projektista.

Satukamu-toimintaa on kevään aikana testattu menestyksellä Puijolan iltapäiväkerhoissa

Kati Kainulaisen ja Johanna Rastaan yhdessä suunnittelema ja kehittämä uudenlainen Satukamu-toimintamalli kutsuu kulttuurien väliseen kohtaamiseen. Kompassin maahanmuuttajataustaisista asiakkaista on koottu ääneenlukijoiden piiri eli Satukamut, jotka käyvät säännöllisesti kertomassa Puijolan iltapäiväkerhoissa omasta kulttuuristaan satujen, leikkien ja pelien avulla.

Kuopiolaisittain ainutlaatuisella Satukamu-toiminnalla lapsille tarjotaan lisää lukukokemuksia innostaen heitä lukemisen ja eri kulttuurien pariin yhteisten lukuhetkien avulla. Lukuhetkien lomassa syntyy luontevaa kulttuurien välistä vuorovaikutusta.  ”Meidän asiakkaamme ovat lähteneet mielellään mukaan tähän toimintaan, samalla heidän oma suomen kielen taitonsa paranee ja rohkeus puhua kasvaa.” kertoo Johanna Rastas.

”Lapset ovat olleet aivan innoissaan vierailuista. Satukamut ovat tehneet vierailuista omannäköisiään: Joskus on leikitty yhteisiä leikkejä tai kyselty vierailijan kotimaasta ja kulttuurista. Yhdessä on vaikkapa katsottu karttapallolta, missä kunkin kotimaat sijaitsevat. Toisinaan on rauhoituttu lukemaan yhdessä tai kuuntelemaan Satukamun lukemista,” jatkaa Kati Kainulainen.

Rastas ja Kainulainen haluavat kiittää kevään aikana iltapäiväkerhoissa vierailulla käyneitä Satukamuja. ”Satukamu-toiminta jää nyt kesätauolle, mutta elokuussa koulujen alettua taas jatketaan,” toteavat Rastas ja Kainulainen.