Tyttöjen Talon peliryhmän vetäjä Asta Keskisaari on perehtynyt digitaalisuuteen ja pelikasvatukseen, joten mukaan voi tulla, vaikka olisit pelimaailmassa aloittelija. ”Olen aika hyvä opettamaan pelaamista”, Keskisaari vakuuttaa.

Tyttöjen Talon peliryhmä on tehty tietokoneista, virtuaalilaseista, korttipakoista ja lautapeleistä. Ja mahtavasta tunnelmasta tietysti.

Teksti: Katja Hedberg

”Tsau! Olen Keskisaaren Asta. Ja tiedätkö, pelit ovat mun juttu. Kun opiskelin yhteisöpedagogiksi Humakissa, tein jopa opinnäytetyöni nuorten naisten peliryhmästä, joka pelasi Pelitalo Muikussa Petosen Pinarilla.

On aika uskomatonta, että nyt, Setlementti Puijolan Tyttöjen Talon ohjaajana, saan itse vetää samassa Pelitalossa tyttöjen ja naisten peliryhmää.

Maaliskuun eka päivä aloitetaan! Tule mukaan, jos olet yli 15-vuotias. Muita rajoituksia ei ole, ei edes yläikärajaa. Olet iloisesti tervetullut!

Olen perehtynyt digitaalisuuteen ja pelikasvatukseen, joten on mahtavaa, että käytössämme on peräti kaksitoista tehokasta pelitietokonetta, HTC-vive virtuaalitodellisuuslasit ja retrokonsoli. Jos tarve vaatii, muitakin pelikonsoleita hankitaan.

Tähän peliryhmään jokainen tyttö ja nainen voi tulla omana itsenään.

Jos tietokonepelit eivät ole sinun juttusi, ei hätää. Pistetään käyntiin lautapeli tai isketään korttia – kaikki käy!

Jos et osaa pelata, no problem. Olen aika hyvä opettamaan. Ja yleensähän peliporukoissa toisten neuvominen on itsestään selvä juttu.

Peliryhmässämme voi isollakin porukalla pelata tuttuja pelejä, opetella uusia ja samalla keskustella pelikulttuuriin liittyvistä teemoista. Jos mieluummin pelaat yksin ja omilla tunnuksillasi – sekin sopii.

Minä huolehdin siitä, että pelaamme turvallisessa, hauskassa ja syrjinnästä vapaassa tilassa. Minun johtamaan peliryhmään jokainen tyttö ja nainen voi tulla omana itsenään, juuri sellaisena kuin on.

Tästä tulee makee juttu. Ensi torstaina, maaliskuun eka päivä siis aloitetaan. Peliryhmämme kokoontuu joka torstai klo 19.30-21 Kuopion kaupungin ylläpitämissä tiloissa Pelitalo Muikun tiloissa Petosen Pinarilla. Osoite on Pyörönkaari 19.

Oma suosikkipelini muuten on Overwatch, koska se kysyy nokkeluutta ja strategian tajua. Otetaanko eka Owereatch-matsi jo ensi torstaina?”