Jos haluat tutustua maahanmuuttajiin ja saada uusia mielenkiintoisia kokemuksia, ota yhteyttä”, Simo Hämäläinen vinkkaa.

Tästä tulee hieno juttu, sanoo Simo Hämäläinen Kompassin uudesta Sidekick-hankkeesta. Sidekick tarkoittaa sidettä kahden ihmisen – maahanmuuttajan ja suomalaisen ystävän – väillä. Tätä sidettä Hämäläinen ryhtyy yhdistämään.

Teksti ja kuva: Katja Hedberg

Setlementti Puijolan Kompassissa puhaltelee taas uusi tuulia, sillä joukkoomme on liittynyt uusi työntekijä.

Kuka olet?
Olen Simo Hämäläinen, 30 vee. Utelias, ihmisistä kiinnostunut maailmanparantaja. Yritän vaikuttaa myönteisesti ihmisiin, joiden kanssa työskentelen ja vietän vapaa-aikani. Eniten luonnettani määrittelee hirmuinen into oppia uutta ja päästä käytännössä toteuttamaan oppimaani.  

Tehtäväsi Kompassissa?
Olen ohjaaja aivan uudessa Sidekick-hankkeessa, jossa etsitään nuoria ystäviä nuorille maahanmuuttajille. Tehtäväni on löytää vapaaehtoisia ja yhdessä heidän kanssaan järjestää toimintaa ja tapahtumia, joissa tutustumme maahanmuuttajiin. Uudet ystävyyssuhteet syntyvät parhaiten yhteisen tekemisen kautta.

Miksi tällainen Sidekick-hanke tarvitaan?
Hankkeen nimi Sidekick sisältää kaksoistarkoituksen, se tarkoittaa sidettä kahden ihmisen välillä. Sidekick on tässä yhteydessä päähenkilön eli maahanmuuttajan apuri. Nappasin hankkeen nimen sarjakuvamaailmasta. Haluan tällä tavalla viestiä sitä tosiasiaa, että supersankarikin tarvitsee apurin saavuttaakseen tavoitteensa.

Millä meiningillä tartut työhösi?
Odotukseni ovat suuret. Kun kuulin tästä projektista, innostuin heti. Ihan mahtavaa, että minut valittiin, sillä hakijoita oli tosi paljon. Voin tehdä työstä itseni näköistä ja vaikuttaa sen sisältöön. Tästä tulee hieno juttu!

Jännittääkö?
Ihan simona! Ei siksi, ettenkö selviäisi. Se on jännittävää, miten paljon tämä hanke parhaimmillaan voi tarjota kuopiolaisille nuorille – suomalaisille ja maahanmuuttajille – ja tietysti myös minulle. Tässä voi syntyä jotain ihan uutta, ja juuri se on tosi jännittävää. 

Odotuksesi?
Toivottavasti pystymme tarjoamaan ystävän jokaiselle, joka sellaisen tarvitsee. Mielenkiintoista on myös se, kuinka onnistun tässä tehtävässäni parantamaan kantasuomalaisten ja maahanmuuttajien keskinäistä vuorovaikutusta. Tämä on tosi tärkeä juttu, ja samalla minulle iso haaste.

Mitä Simo Hämäläinen tekee, kun hän ei ole töissä?
Käsillä tekeminen on minun juttuni. Harrastan askartelua, ja perhonsidontaa. Olen innokas katoavien kädentaitojen tutkija sekä kalastaja. Haaveita ovat isot saaliit, oma kasvimaa ja pikku verstas, jossa voin toteuttaa itseäni. Liikun mahdollisimman paljon luonnossa, sieltä saan voimaa arkeen ja myös tähän työhöni.

Mitä terveisiä haluat lähettää nuorille kuopiolaisille?
Jos olet kolmikymppinen tai nuorempi, ja haluat olla mukana rakentamassa hyvinvoivaa ja kansainvälistä Kuopiota, ota yhteyttä. Maahanmuuttajan kaverina saat hyviä kokemuksia, opit toisenlaisesta kulttuurista, saat rakentaa tulevaisuuden Kuopiota sekä saat mahdollisesti ystäväksi aivan huipputyypin.

Jos innostuit, soita: 050 462 6667 tai lähetä sähköpostia: simo.hamalainen@puijola.net
Tai pistäydy kylään. Löydät minut Kompassista Hapelähteenkadulta.