Niklas Lintu (vas.), Seela Tallbacka, Urho Knuutinen, koordinaattori Kati kainulainen, Ella Vilagi, Lassi Kauppinen, Melina Salo ja Noora Karhinen esittelevät hienoja askartelujaan, joita syntyi Snellmanin iltapäiväkerhossa pääsiäisen aikaan.

Ella Vilagi.

Teksti ja kuvat: Katja Hedberg

”Pääsiäisenä muistellaan sitä, kun Jeesus kuoli”, pohtii Snellmanin alakoulun ekaluokkalainen Niklas Lintu.

”Jeesus nousi pääsiäisenä taivaaseen”, lisää Seela Tallbacka.

Melina Salo puolestaan luonnehtii pääsiäisen merkitystä aika runollisesti:

”Pääsiäisenä juhlitaan uuden elämän merkkiä”, hän sanoo, pohtii hetken ja lisää:

Seela Tallbacka.

”Pääsiäinen on se aika, jolloin Jeesus kuoli. Ihmiset luulivat aluksi, että Jeesus on tuhma, vaikkei se ollut. Sitten Jeesus sai sen uuden elämän merkin.”

Ella Vilagille pääsiäinen tarkoittaa ennen muuta juhlahetkeä.

”Silloin syödään mämmiä, pashaa ja suklaamunia”, hän sanoo.

Suklaamunat sytyttävät myös Seela Tillbackan:

Niklas Lintu.

”Kävin virpomassa kaikille naapureille. Sain palkaksi suklaamunia ja kaksi euroa, jonka laitoin säästöön”, tyttö kertoo.

Niklas, Seela, Melina ja Ella ovat kuopiolaisen Snellmanin alakoulun ekaluokkalaisia, jotka koulupäivän jälkeen viettävät aikaa Setlementti

Puijolan luotsaamassa koulun iltapäiväkerhossa. Puijola pitää yllä iltapäiväkerhoja kolmella kuopiolaisella alakoululla.

”Puijolan iltapäiväkerhojen toiminnassa tärkeä sija on lasten vapaalla luovuudella. Näin pääsiäisen alla luovuus on näkynyt lasten tekemissä upeissa askarteluissa. Toki olemme istuttaneet myös rairuohoa ja seuranneet kasvun ihmettä”, kertoo

Melina Salo.

Puijolan iltapäiväkerhojen koordinaattori Kati Kainulainen.