Mahku vie osana yhteisötoimintaansa asiakkaitaan usein katsomaan kuopiolaisjoukkueiden sarjapelejä. Esimerkiksi KalPan kiekko-otteluun meno yksin ja selvinpäin voisi olla monelle liian kova juttu, mutta Mahkun yhteisötoimintaan pitää tulla selvinpäin.

Puijolan Mahku 10 vuotta: ”Tehtävämme on nähdä rajunkin rikoksen takaa ihminen”, sanovat Mahkun työntekijät Tanja Turunen ja Kirsi Laitinen. Kun he vievät asiakkaita kiekko-otteluun, ei ilta ole vain pelin seuraamista. Väkijoukon keskelle meno ilman alkoholia voi olla monelle aivan uusi, tärkeä kokemus.

Teksti ja kuvat: Katja Hedberg

Hän on kuopiolainen mies, jonka arkea on pitkään leimannut päihteiden käyttö. Taustalta löytyy myös rikoksia, ja siksi elämän hallinnassa on isoja ongelmia. Mies kaipaa muutosta elämäänsä, mutta ympärillä olevat tuttavat ja kaverit kamppailevat samojen vaikeuksien kanssa. Hän tarvitsee apua, jotta elämä oikeasti muuttuisi.

Mies on Setlementti Puijolan Mahkun tyypillisin asiakas, iältään 30– 62-vuotias. Miehen onni on, että Mahkun ovet ovat avoinna juuri hänelle, ja että Mahku on nimensä veroinen – se tukee rikostaustaisia henkilöitä.

Tanja Turunen ja Kirsi Laitinen – Mahkun tiimipari näkee työssään rajuja ja koskettavia ihmiskohtaloita.

”Autamme myös rikostaustaisten läheisiä – vaimoja, lapsia, isovanhempia”, Mahkun koordinaattori Tanja Turunen sanoo.

Puijolan Mahkun perustamisesta tulee toukokuussa kuluneeksi kymmenen vuotta. Tunnusluvut puhuvat selkeää kieltä siitä, kuinka tärkeää työtä Mahkussa tehdään.

Viimeisimpien neljän vuoden aikana Mahkussa on ollut vuosittain noin 100 asiakasta, joista keskimäärin 64 uusia asiakkaita. Viisi henkilöä on käynyt Mahkussa toiminnan alusta asti, kymmenen vuoden ajan.

Asiakkaiden ikähaitari on iso. Nuorimmat ovat hyvin nuoria, rikostaustaisten omia lapsia. Vanhimmat ovat ehtineet eläkeikään. Valtaosa asiakkaista on 30–62-vuotiaita ja miehiä.

Yhteydenottojen määrä on tasaisesti kasvanut. Kun niitä vuonna 2015 oli 864, viime vuonna luku oli jo 1268. Nousua on myös asiakastapaamisissa. Vuonna 2015 tapaamisia oli 333, viime vuonna Tanja Turunen ja Mahkun toinen työntekijä, ohjaaja Kirsi Laitinen, tapasivat asiakkaitaan 494 kertaa.

Kokenut ja ketterä, valmis muuttumaan

Koordinaattori Tanja Turunen kuvaa kymmenvuotiasta Mahkua paikkansa löytäneeksi, vahvaksi ja pysyväksi toimijaksi.

”Vaikka paikkamme Kuopion palveluverkostossa on vakiintunut, pystymme tarpeen vaatiessa ketterästi myös uudistamaan toimintaamme”, Turunen sanoo.

Vuosikymmenen kokemus näkyy työntekijöiden ammattitaidossa ja Mahkun vakiintuneessa linjassa.

”Autamme myös rikostaustaisten läheisiä – vaimoja, lapsia, isovanhempia.”

”Osaamisemme tunnetaan. Tieto Mahkun merkityksestä antaa meillekin voimaa ja varmuutta arjen työhömme. Teemme työtä vakavien asioiden ja tilanteiden äärellä, mutta ilman ryppyotsaisuutta”, Turunen valaisee.

Kirsi Laitinen on työskennellyt Mahkussa toiminnan alusta asti, kymmenen vuotta. Alkuvuosista asiakasmäärä on kolminkertaistunut, mutta Laitinen näkee muutoksen myös asiakkaissa.

”Varsinkin nuorten, alle 30-vuotiaiden elämäntilanteet ovat aiempaa monimutkaisempia ja hankalampia. Taustalla voi olla päihteiden ja rikoskierteen lisäksi isoja mielenterveyden ongelmia. Tästä seuraa, että elämänhallinta on hyvin vaikeaa”, Laitinen pohtii.

”Asiakkaissa on alle 30-vuotiaita, jotka eivät koskaan ole päässeet kiinni työelämään.”

Laitinen on tyytyväinen siitä, että palveluverkosto Kuopiossa on laajentunut.

”Meilläkin on nyt aiempaa enemmän vaihtoehtoja ja paikkoja, jonne voimme ohjata asiakkaitamme saamaan lisää apua.”

Hetkeksi irti rikollisen roolista

Mitä Mahkun tuki ja apu käytännössä tarkoittavat?

Rikoksen tehnyt henkilö saa Mahkussa käytännön tietoja, apua arkisten asioiden hoitamiseen sekä mahdollisuuden päästä mukaan monipuolisiin ryhmätoimintoihin.

”Teemme työtä vakavien asioiden äärellä, mutta ilman ryppyotsaisuutta.”

”Avovankilassa olevilla on mahdollisuus osallistua Mahkun ryhmätoimintoihin. Vankeja onkin joka viikko mukana eri tapahtumissamme. Näin he saavat kaivattua vaihtelua arkeensa. Mahkussa he voivat olla edes hetken jotain muutakin kuin vanki”, Tanja Turunen toteaa.

”Esimerkiksi kiekko-otteluun meno on paljon muutakin kuin pelin seuraamista. Selvin päin katsomossa väkijoukon keskellä – se voi olla monelle aivan uusi kokemus.”

Kirsi Laitinen painottaa, että usein jo luottamuksellinen keskustelu on tärkeää tukea.

”Tapaamisen sopiminen virastoihin voi tarkoittaa kuukauden odottamista. Meille pääsee tarvittaessa vaikka samana päivänä.”

Keskustelut Mahkussa ovat useimmiten asiakkaan motivointia, kannustamista ja uusien näkökulmien etsimistä vaikeaan elämäntilanteeseen.

”Tämä edellyttää luottamusta, jonka syntyminen vie toisinaan aikaa. Kun luottamus on syntynyt, asiakkaat kertovat tilanteistaan hyvinkin avoimesti”, Turunen kertoo.

Mahkun asiakkaiden menneisyyteen saattaa kuulua hyvinkin rankkoja kokemuksia – ja rankkoja tekoja.

”Tekojen taustalla saattaa toisinaan olla ihminen, jonka elämä lähti hänestä riippumattomista syistä sivuraiteille jo varhain lapsuudessa. Meidän tehtävämme on nähdä tekojen taustalta ihminen”, Turunen ja Laitinen pohtii.

Teemme verkkosivuillemme viisiosaisen juttusarjan Mahkun toiminnasta. Seuraava juttumme julkaistaan 27. helmikuuta.