Marjut Rantala uskoo, että kätilön ja sairaanhoitajan koulutuksesta sekä kokemuksesta on paljon hyötyä myös uudessa, Puijolan asumisneuvojan työssä.

Marjut Rantala teki urallaan ison käännöksen. Hän työskenteli aiemmin sairaanhoitajana Puijolan luotsaamassa Tarinan vastaanottokeskuksessa. Nyt hän auttaa Puijolan asumisneuvojana heitä, joiden arjessa on asumiseen liittyviä ongelmia.

Teksti ja kuva: Katja Hedberg

Olemme jälleen saaneet Setlementti Puijolan tiimiin uuden, mielenkiintoisen työntekijän.

Kuka olet?
Olen Marjut Rantala, 45-vuotias kolmen lapsen äiti, ja koulutukseltani kätilö sekä sairaanhoitaja.

Mistä tulet?
Tulen Pohojanmaalta ja tunnistan itseni edelleen pohjalaiseksi, vaikka olen asunut Kuopiossa jo melkein 30 vuotta.

Mitä töitä teit aiemmin?
Ennen tätä tehtävää toimin Puijolan luotsaamassa Tarinan vastaanottokeskuksessa Siilinjärvellä sairaanhoitajana.

Koti on ihmiselle se kaikkein tärkein paikka. Kodin ja asumisen turvaaminen lisää meidän jokaisen hyvinvointia.

Millä meiningillä tartut uuteen työhösi Puijolan asumisneuvojana?
Innokkaana oppimaan uutta! Koti on ihmiselle ehkä se kaikkein tärkein paikka, ja kodin sekä asumisen turvaaminen lisää meidän jokaisen hyvinvointia. Olen mielellään omalta osaltani mukana jeesaamassa ihmisiä, joilla on asumiseen liittyviä haasteita.

Jännittääkö?
Ei jännitä. Olen tehnyt elämässäni monenlaista työtä ja tottunut kohtaamaan hyvin monenlaisissa elämäntilanteissa olevia ihmisiä. Sitä paitsi, Puijolan väki on tuttua ja mukavaa työporukkaa!

Odotuksesi?
Työn kehittäminen yhdessä työparini kanssa tuntuu mielenkiintoiselta haasteelta. Uuden oppiminen pitää myös mielen virkeänä.

Vahvuutesi asumisneuvojana?
Minulla on monipuolista osaamista, jota tarvitaan, kun kohdataan eri elämäntilanteissa olevien ihmisiä. Lisäksi minulla on kokemusta viranomaisyhteistyöstä. Nämä vahvuudet auttavat varmasti työssäni. Asiakkaidemme joukossa on myös heitä, joilla elämäntilanne voi olla haastava terveyden vuoksi. Sairaanhoitajan tietotaitoni ei varmasti mene tässäkään työssä hukkaan.

Mitä terveisiä haluaisit lähettää niille kuopiolaisille, jotka juuri nyt painiskelevat asumiseen liittyvissä ongelmissa?
Ottakaa rohkeasti yhteyttä! Kenen tahansa elämässä eteen voi tulla tilanne, jossa kaipaa tukea ja neuvoa asumiseen liittyvissä asioissa. Haasteista on aina helpompaa selvitä yhdessä.

Mitä Marjut Rantala tekee, kun hän ei ole töissä?
Elelee lapsiperheen arkea, viettää aikaa ystävien kanssa ja yrittää motivoitua harrastamaan liikuntaa.