Juhla ei vielä ole virallisesti alkanut, mutta Puijolan Tyttöjen Talon eteinen alkaa jo täyttyä vieraiden kengistä.

Palanen elämää -verkkokaupan lahjoitusten avulla järjestimme Puijolan Tyttöjen Talolla juhlan, joka nauratti, viihdytti, täytti vatsan, hemmotteli – ja mahdollisti sen tärkeimmän. Antoi mahdollisuuden olla osa moninaista mahtavaa yhteisöä, jossa kaikille ja kaikenlaisille löytyy tilaa.

Teksti ja kuvat: Inka-Leea Haatainen

Puheensorinaa, naurua ja takkien painosta kaatuvia naulakoita. Kenkäviidakko, josta horjumatta läpi selviäminen vaati olympiatason voimistelijan notkeutta. Halauksia, hymyjä ja tervehdyshuiskutuksia. Kahvia, teetä ja notkuva tarjoilupöytä. Iloisia jälleennäkemisiä, mutta myös toisilleen ventovieraiden keskinäisiä kohtaamisia ja tutustumisia.

Siinä tunnelma ja meininki Puijolan Tyttöjen Talon vuoden 2019 avajaisjuhlassa, jonka mahdollistivat Setlementtiliikkeen Palanen elämää -verkkokaupassa tehdyt lahjoitukset.

Juhlapöytä notkui herkuista.

Verkkokaupassa ostettiin vielä aivan joulun alla niin monta turvallista jouluaattoa yksinäiselle tytölle, että lahjoitusvaroilla pystyttiin järjestämään uusi kauden starttijuhla.

”Toivon elämänilon löytymistä”

Juhlan aluksi vieraat esittäytyivät toisilleen – ja samalla paljastivat uudelle vuodelle asettamansa tavoitteen, unelman tai toiveen.

Kauniita ja yleviä olivat toiveet – uusia ystäviä, terveellisemmän ruokailutottumuksen oppimista, matkakokemuksia, turvaa, inspiraatiota, uusia opiskelu- ja työpaikkoja sekä vanhojen opintojen valmiiksi saattamista, uusia harrastuksia, terveellisiä elämäntapoja, todellisen oman itsensä ja elämänilon löytymistä, omien siivoustottumusten parantumista, itsetutkiskelua, uusia seikkailuja ja elämyksiä, rohkeutta ja lisää luottoa sekä itseensä että toisiin…

Kuulumisten, toiveiden ja jutustelun lomassa juhlaan saapuneet nauttivat herkkutarjoiluista. Pöytä notkui ihanista ja terveellisistä antimista.

Hemmotteluhetkeen jonotettiin

Lahjoitusvaroilla Tyttöjen Talolle järjestettiin myös hemmotteluhuone, jossa kosmetologi Tanja Saikkonen värjäsi silmäripsiä ja kulmakarvoja. Talon vapaaehtoisten joukkoon kuuluva Maiju Tiainen loihti taivaallisen kauniita lettikampauksia ja antoi käsihoitoja.

Kosmetologi Tanja Saikkosen hemmotteluhoitoihin oli koko ajan jonoa.

Kosmetologin palveluiden suosio ylitti odotukset. Juhla jatkuikin paljon suunniteltua kauemmin, sillä jokaiselle halukkaalle haluttiin tarjota oma kauneudenhoitohetkensä.

Jokainen vieras sai myös kotiin viemisikseen pienen uudenvuodenlahjan, jotta vuosi käynnistyisi mahdollisimman ihanissa tunnelmissa itse kullakin.

Juhlassa koko elämän kirjo

Kuten jokaiseen hyvään juhlaan, tähänkin iltaan mahtui myös surujen ja huolien jakamista. Mutta juuri tätä varten Puijolan Tyttöjen Talo on – tilaan mahtuu koko elämän kirjo hyvine ja huonoine hetkineen.

Yhdessä jutellen ja tuumaillen huolen aiheetkin kääntyivät ainakin hetken ajaksi hymyksi. Ja se ihana käsihieronta vaikutti sulattavan murheita tehokkaalla tavalla.

Avajaisjuhliin osallistui 34 ihastuttavaa persoonaa. He vahvistivat yhdessä tunnelmaa, joka on Tyttöjen Talolla tuttu: Täällä kukin saa olla juuri se, joka itse haluaa olla. Samalle sohvalle sopivat vieretysten uusi ja vanha kävijä, nuori ja kokeneempi. Eikä taustoja kyselty.

Ehkä juuri tämä onkin se ydin. Se tärkein asia, jota kannattaa juhlia. Että pääsee osaksi isosta onnellisesta asiasta – yhteisestä ja moninaisesta yhteisöstä, jossa kaikille on tilaa.

Setlementti Puijola loi Palanen elämää -verkkokauppaan joulukuun alussa mahdollisuuden ostaa turvallinen jouluaatto yksinäiselle tytölle. Tuotteesta tuli niin suosittu, että pystyimme lahjoituksilla järjestämään myös tämän Vuoden 2019 avajaisjuhlan. Palanen elämää -verkkokauppa on aina auki. Pääset kauppaan tästä linkistä