Yhteiskuva ennen lähtöä tien päälle pitkälle työkomennukselle. Takana Sabah Al-Shaheen (vas.), Esmatollah Rezaei, Gourmet Street Foodin toimitusjohtaja Wael El-Aidy, Hashim Lateef Alzaidi, Amer Ahmed Sultan, Janne Pirskanen ja yrityksen operatiivinen johtaja Mohamed Elaidy. Edessä Hadi Ahmedi, toiminnanjohtaja Marlena El-Aidy ja Mohammed Al-Furaiji.

Kuopiolainen toiminnanjohtaja Marlena El-Aidy palkkasi puolisonsa kanssa myynti- ja asiakastyöhön yhdeksän turvapaikanhakijaa, joista yksi sai juuri oleskeluluvan. El-Aidyllä on viesti yrittäjille, jotka epäröivät ulkomaalaistaustaisen pestaamista: ”Pelko pois! Ahkerampia ja luotettavampia työntekijöitä saa hakea”, hän vakuuttaa.

Teksti ja kuvat: Katja Hedberg

Tila käy ahtaaksi Kuopion torin kupeessa Gourmet Street Foodin pienessä toimistossa, kun paikalle kokoontuu joukko turvapaikanhakijoita kasseineen. Edessä on pitkä työkeikka, joka vie miehet kaupungista toiseen eri puolille maata Street Food Fiesta -tapahtumiin.

Miehet myyvät ruokafestivaalin tapahtumissa kuopiolaisen Gourmet Street Foodin tuotteita – muun muassa kreikkalaista kanavarrasta, moussakaa sekä falavelia pitaleivällä. Herkkusuille on tarjolla aasialaista rullajäätelöä.

”Edessä on rankka matka. Työpäivät ovat välillä kymmentuntisia. Seuraava pidempi vapaa on luvassa kuukauden päästä”, yrityksen toiminnanjohtaja Marlena El-Aidy sanoo. Hän silmäilee työntekijöitään luottavaisena, silminnähden ylpeänäkin.

Marlena El-Aidy haastatteli uudestaan nekin työntekijät, jotka olivat yrityksessä töissä viime kesänä. ”Halusimme näyttää, kuinka työnhakuprosessi Suomessa aidosti menee”, hän kertoo.

”Jo viime vuonna palkkasimme seitsemän turvapaikanhakijaa. Nyt he puhuvat suomea jo niin hyvin, että asiakaspalvelukin sujuu mainiosti.”

Puoliso, yrityksen toimitusjohtaja Wael El-Aidy nyökkää vieressä:

”Tässä on miesjoukko, joka on kova tekemään työtä. He ovat työntekijöinä luotettavia, herrasmiesmäisiä ja auttavaisia”, El-Aidy suitsuttaa irakilaisia ja afganistanilaisia turvapaikanhakijoita.

”He tulevat kulttuurista, jossa työnteko ja rahan ansaitseminen ovat osa miehen omanarvontuntoa”, lisää El-Aidy, joka itse on kotoisin Egyptistä ja päätynyt Kuopioon suomalaisen vaimonsa myötä.

Tarinan asukkaat hakivat aktiivisesti töihin

Marlena ja Wael El-Aidy ovat palkanneet sesongin loppuun, syksyyn asti kahdeksan turvapaikanhakijaa, joista seitsemän on kirjoilla Setlementti Puijolan luotsaamassa Tarinan vastaanottokeskuksessa Siilinjärvellä ja yksi Mikkelin vastaanottokeskuksessa. Yhdeksäs mies on juuri saanut oleskeluluvan.

”Tarinan asukkaista useampikin olisi halunnut tulla meille töihin, mutta kaikkia emme tietenkään pysty palkkaamaan.”, El-Aidyt kertovat.

Myyntikiertueelle lähtevästä kymmenen työntekijän joukosta vain ryhmää johtava Janne Pirskanen on suomalainen. Kuopion torilla yrityksellä on kolme suomalaista työntekijää.

Wael El-Aidy sanoo pitkään kokemukseensa nojaten, että kansainvälisillä, Street Food Fiestan kaltaisilla ruokafestivaaleilla suomalaiset hyväksyvät luontevasti palvelun ulkomaalaistaustaiselta.

”He ovat työntekijöinä luotettavia, herrasmiesmäisiä ja auttavaisia.”

Oman kotikaupungin torilla tilanne on toisinaan toinen:

”Siellä palvelu halutaan useimmiten suomalaiselta.”

Palkka tulee tessin taulukoista

Talousuutisiin nousee aika ajoin tapauksia, jossa ulkomaalaistaustaisia työntekijöitä käytetty hyväksi muun muassa työaikojen ja palkkauksen osalta. Kuopiossakin paljastui tänä vuonna pitkään jatkunut työntekijöiden hyväksikäyttö, juuri ravintola-alalla.

Marlena ja Wael El-Aidy vakuuttavat, että Gourmet Street Foodissa työntekijät saavat tessin mukaista taulukkopalkkaa. Vakuudeksi pariskunta nostaa pöydälle matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajan palveluiden työehtosopimuksen ja näyttää turvapaikanhakijoiden työsopimuksia.

Tessin mukaan tuntipalkka on kokemuksesta riippuen 8,20-10,26 euroa.

”Viime vuonna meillä työskennelleet turvapaikanhakijat kuuluisivat yhä harjoittelijan palkkaryhmään, mutta kiitoksena viime kesän hyvästä työstä maksamme heille normaalia työntekijän taulukkopalkkaa”, El-Aidyt kertovat.

Tessiä noudatetaan muutoinkin: iltakuuden jälkeen juoksee iltalisä, sunnuntaityöstä tulee tuplapalkka.

Wael El-Aidyn mukaan työntekijöiden tyytyväisyyteen kannattaa satsata.

”He vaikuttavat eniten yrityksen tulokseen”, hän sanoo ja kertoo yrityksensä kuningasajatuksen:

”Kansainvälisillä festivaaleilla suomalainen hyväksyy palvelun ulkomaalaiselta.”

”Kun työntekijä on tyytyväinen, asiakas on myös.”

Maailman maut rantautuivat Kuopioon

Gourmet Street Foodin historia ulottuu vuoteen 2013, jolloin Wael El-Aidy perusti Kuopioon makeita ja suolaisia ranskalaiskreppejä valmistaneen KreppiKeidas-yrityksen. Nykyisen nimensä yritys sai viime vuonna, kun yritysmuoto muuttui osakemuotoiseksi. Yrityksen operatiivinen johtaja on El-Aidyn veli Mohamed Elaidy.

Marlena ja Wael El-Aidy tutustuivat aikoinaan Egyptissä, missä molemmat toimivat oppaina. Wael El-Aidy on lisäksi pitänyt Kreetalla Rethymnonin satamassa ruokapaikkaa, jossa myytiin muun muassa kreppejä.

”Kuopion torille halusimme tuoda jotain uutta, joka ei kuitenkin olisi liian kaukana suomalaisten makutottumisista”, El-Aidyt sanovat.

Maailmaa nähneelle pariskunnalle on arkinen asia, että oman yrityksen palkkalistoilla on muitakin kuin suomalaisia.

Turvapaikanhakijoiden pestaamisessa oli käytännön ongelmia vielä viime vuonna, kun palkka piti maksaa käteisellä.

”Se onnistui, mutta siinä oli haasteensa.  Eikä suomalaisessa kirjanpidossa käteismaksua katsota hyvällä”, Marlena El-Aidy toteaa.

Tarinan aikuisista kolmasosa käy töissä

Nyt turvapaikanhakijoilla on mahdollisuus saada prepaid-kortti, johon työnantaja voi maksaa palkan. Tämä helpottaa yrittäjiä, jotka haluavat työllistää turvapaikanhakijoita.

El-Aidyt vakuuttavat, että työntekijät saavat tessin mukaista palkkaa.

Korttien käytölle on paljon rajoituksia. Tilille voivat siirtää rahaa vain tunnistetut tilinumerot, jotka kortin haltijan on ilmoitettava vastaanottokeskukseen. Yksityinen henkilö ei voi siirtää kortille rahaa.

Korttia ei voi käyttää ulkomailla, eikä siinä ole lähimaksumahdollisuutta. Kortilla voi nostaa rahaa, mutta noston määrää ja nostokertoja on rajattu. Kortilla voi maksaa laskuja vasta, kun on tunnistautunut asiakaspalveluun.

Tarinan vastaanottokeskuksessa asuu tällä hetkellä noin 160 turvapaikanhakijaa, joista noin 40 on alaikäisiä lapsia ja nuoria. Noin 40 asukasta eli kolmasosa aikuisista käy töissä.

Marlena Al-Aidyllä on selkeä viesti yrittäjille, jotka pohtivat turvapaikanhakijan tai ylipäätään ulkomaalaistaustaisen henkilön palkkaamista.

”Pelko pois! Joissakin meissä suomalaisissa elää pelko tuntematonta kohtaan. Mutta pelko katoaa, kun kohtaamme muualta tulleen ja kuuntelemme hänen tarinansa”, Al-Aidy rohkaisee.

”Meillä on pitkän uramme aikana ollut ulkomaalaistaustaisista pelkästään hienoja kokemuksia. Ahkerampia ja luotettavampia työntekijöitä saa hakea.”

”Haluamme ansaita omaa rahaa”

Ravintolateltan pystytys, aterioiden valmistaminen, lihan leikkaaminen, tilojen ja astioiden pesu, myynti, kassan hoitaminen, asiakastyö – ruokabisnes kysyy monenlaista osaamista.

Gourmet Street Foodin työntekijöiden päivä voi venyä kymmentuntiseksi. Sadepäivinä työtä tehdään vuoroissa, ja tunnit saattavat jäädä vähäisemmäksi. Näin syntyy tasapaino kokonaistuntimäärään.

Sabah Al-Shaheen: ”Emme halua avustusta. Haluamme ansaita omaa rahaa.”

Yksi pestin saaneista, irakilainen Sabah Al-Shaheen, puhkuu intoa työntäyteisestä kesästä.

”Toivon, että suomalaiset ymmärtäisivät meitä turvapaikanhakijoita paremmin. Emme halua nostaa vastaanottorahaa tai muutakaan avustusta. Haluamme ansaita omaa rahaa, sillä ajattelemme tulevaisuutta. Kun on työkokemusta Suomesta, on helpompi myöhemmin saada vakituinen työpaikka”, Al-Shaheen näkee.

Amer Ahmed Sultan on juuri saanut peruskoulun päättötodistuksen Pohjois-Savon opistosta. Suomea jo erittäin hyvin puhuva Sultan on hakenut kokkikoulutukseen Ylä-Savon ammattiopistoon Iisalmeen.

”Haastattelu on heinäkuun lopussa. Toivottavasti saan opiskelupaikan. Tilannettani heikentää, että minulla on kielteinen oleskelupäätös”, kertoo Sultan, joka kotimaassaan Irakissa teki sairaanhoitajan työtä. Suomessa hän on ollut aktiivisesti mukana muun muassa SPR:n vapaaehtoistoiminnassa Siilinjärvellä.

Kielitaito kehittyy asiakastyössä

Afganistanilainen Hadi Ahmedi on nyt Gourmet Street Foodissa toista kesää töissä.

”Viime vuonnakin kiersimme eri puolilla Suomea. Asiakastyö on hyödyllistä, sillä kielitaito kehittyy joka päivä”, erittäin hyvin suomea puhuva Ahmedi sanoo.

”Työnteko on jo henkisesti tärkeä asia. Jos vain pysyy Tarinan vastaanottokeskuksessa, ajatukset alkavat kiertää samaa surullista rataa. Jaksan fyysisesti ja henkisesti paljon paremmin, kun saan tehdä työtä ja olla muille hyödyksi.”

Hadi Ahmedi: ”Asiakastyö on hyödyllistä, kielitaito kehittyy joka päivä.”

Ahmedin maanmies Esmatollah Rezaei on jännittynyt.

”Tämä on ensimmäinen työpestini. Mutta uskon, että kun yrittää ahkerasti, työ onnistuu”, hän ennakoi.

Hashim Lateef Alzaidi pukee koko joukon ajatukset sanoiksi:

”Tiedämme, että monelle ulkomaalaiselle maksetaan huonompaa palkkaa kuin suomalaisille. Meitä kohdellaan hyvin, saamme sääntöjen mukaisen palkan. Itse olen erityisen kiitollinen, että minut palkattiin, vaikka suomen taitoni on vielä aika huono.”

Alzaidi toivoo, että turvapaikkapäätöksiä tehdessä huomioitaisiin hakijan ahkeruus ja aktiivisuus.

”Joskus tuntuu, että päätökset eivät ole aivan oikeudenmukaisia. Meistä turvapaikanhakijoista osa on hyvin ahkeria, ja Suomi saisi meistä hyviä työntekijöitä.”

”Palvelukseen halutaan hyvä tekijä”

Ryhmän esimiehenä kiertueella toimiva Janne Pirskanen pitää joukon johtamista mieluisana tehtävänä.

Hashim Alzaidi: ”Meistä turvapaikanhakijoista Suomi saisi hyviä työntekijöitä.”

”Pelaamme yhtenäisenä tiiminä. Kaikki työt tulevat tehtyä, sillä nämä miehet ovat todella ahkeria. Illat ja vapaapäivät menevät melkein levätessä, sillä työpäivät ovat raskaita. Nukumme kotimajoituksissa.”

Pirskanen sanoo, että työ turvapaikanhakijoiden kanssa on avannut silmiä näkemään maailmaa uudella tavalla.

”On ollut yllätys huomata, kuinka pitkä prosessi turvapaikan hakeminen on. En ihmettele, jos joillakin turvapaikanhakijoilla oli alkuun vaikeuksia sopeutua maahamme. Vaikeuksia olisi minullakin, jos joutuisin heidän kotimaahansa”, hän pohtii.

Marlena El-Aidy on tyytyväinen siihen, että hän pystyy tarjoamaan työpaikan ja mielekästä tekemistä turvapaikanhakijoille. Työntekijää pestatessaan vaakakupissa ei kuitenkaan paina maailmankatsomus.

”Meillä on palkkaamiseen vain yksi periaate, haluamme palvelukseemme hyviä työntekijöitä.”

”Hyvä työntekijä meidän alallamme on motivoitunut ja asiakaspalveluhenkinen. Kun asiakas saa hyvän palvelun, hän jakaa kokemuksensa – ja tämä tuo uusia asiakkaita.”