Katja Koponen luotsaa Kompassia osana kansainvälistyvää Kuopiota ja maakuntaa.

Teksti ja kuva: Katja Hedberg

Iloisina julkistamme Puijolan Kompassin uuden johtajan. Hän on tradenomi ja sosionomi Katja Koponen, joka on meille tuttu tekijä. Koponen aloitti viime vuonna Puijolassa maahanmuuttajien työvalmentajana ja on viime keväästä ollut Kompassin vt. koordinaattori.

Kompassin johtajan paikkaan tuli hakemuksia eri puolilta maata hyvin erilaisilla työkokemuksilla. Koponen on ennen Puijolaa työskennellyt maahanmuuttajien kotouttamisohjaajana Varkauden kaupungilla sekä ryhmäkodissa Pirkanmaalla. Kokemukseen kuuluu myös aluesihteerin työ ja pakolaisperheiden tukeminen Suomen Pakolaisavussa. Lisäksi Koponen on vetänyt työnhakukoulutuksia eri puolilla maata.

Koponen iloitsee siitä, että kansainvälisyys on noussut koko Pohjois-Savon alueella merkittäväksi asiaksi.

”Jatkossa vahvistamme nykyistäkin enemmän yhteistyötämme maahanmuuttotyötä tekevien verkostojen kanssa. Haluamme levittää tietoa siitä, miten erinomainen kanava Kompassi on kansainvälisyyden edistäjänä”, Koponen linjaa Kompassin tulevaisuutta.

Kompassin peruspilareina pysyvät vapaehtoistyö, maahanmuuttajien ohjaus- ja neuvontapalvelu sekä lukuisat ryhmätoiminnot.

”Äärettömän tärkeitä lisäpilareita ovat suomen kielen opetus ja maahanmuuttajataustaisten työvalmennus.  Kaikki nämä toimintamme tukevat toisiaan ja yhteiskunnan muita palveluja. Meillä Puijolassa on paljon annettavaa niin kieltä opiskeleville maahanmuuttajille kuin yrityksille, jotka haluavat palkata kansainvälisiä osaajia.”

Puijolan Kompassissa on kuusi kokoaikaista työntekijää sekä iltaopettajat Kuopiossa ja Varkaudessa.

”On iso ilo, että menenpä mihin tahansa ja kun kerron, mistä tulen ja mitä teemme, ihmiset ovat heti kartalla. Kompassin työ tunnetaan ja sitä arvostetaan.”