Puijolan yksikkömme ovat nyt kiinni. Mutta työmme ja asiakaspalvelumme jatkuvat. Koostimme tähän juttuun, millä tavalla tavoitat meidät helposti puhelimitse ja verkkosovellusten avulla. Pidetään yhteyttä!

Teksti: Katja Hedberg

Ovet Puijolan yksiköihin ovat koronavirustilanteen vuoksi nyt kiinni, sillä haluamme noudattaa hallituksen suosituksia ja päätöksiä. Vaikka emme voi tavata asiakkaitamme kasvotusten, saat meihin kuitenkin yhä helposti yhteyden.

Soita tai lähetä sähköpostia. Olemme ottaneet käyttöön myös verkkosovelluksia, sillä yhteys kävijöihin ja asiakkaisiin on työmme ydintä – myös poikkeustilanteessa.

”Yhteys kävijöihin ja asiakkaisiin on työmme ydintä.”

Koostimme tähän yksiköittemme yhteystiedot, jotta tapahtumamme ja palvelumme olisi helppo saavuttaa. Sähköpostitse tavoitat meidät: etunimi.sukunimi(at)puijola.net

Mahku: ”Soitamme vaikka takaisin”

Mahkun työntekijät ovat normaaliin tapaan tavoitettavissa tutuista numeroista:

Tanja Turunen: 050 447 3222.

Tanja Hynynen: 050 362 4589.

”Jos asiakkaalla ei ole puheaikaa jäljellä, meille voi soittaa myös ”hälypuhelun” ja katkaista puhelun saman tien. Me soitamme kyllä takaisin”, Tanja Turunen vakuuttaa.

Jos asiakkaalla on älypuhelin, myös videopuhelut ja etätuen antaminen ovat mahdollista.

”Seuraamme aktiivisesti alueen muiden järjestöjen ja viranomaisten toimintaa. Näin pystymme auttamaan asiakkaita parhaalla mahdollisella tavalla ja tarvittaessa ohjaamaan heitä muiden palvelujen piiriin.”

Kompassi: ”Neuvontaa entiseen tapaan”

Myös Kompassin ovi Kuopion Kauppakadulla on kiinni. Mutta ohjaus- ja neuvontapalvelu jatkuu normaaliin tapaan.

”Ovi on kiinni, mutta neuvonta jatkuu.”

”Yhteyttä voi ottaa esimerkiksi asumiseen, raha-asioihin ja kaikkiin elämäntilanteisiin liittyvissä asioissa, ihan kuten ennenkin. Minulta voi kysyä myös koronatilanteen vaikutuksista eri asioihin”, vinkkaa Kompassin kotoutumisen asiantuntija Tsega Kiflie.

Kiflien saa kiinni kello 9-15 numerosta puh. 044 078 7286.

Työlinkki: ”Osaajien tarve ei katoa”

Myös Työlinkin työvalmentajat antavat entiseen tapaan maahanmuuttajille henkilökohtaista tukea työnhakuun ja koulutuspolkujen selvittelyyn arkipäivisin klo 8-15.30.

Saat yhteyden työvalmentajiin soittamalla, tekstiviestillä, WhatsApp-viestipalvelulla tai lähettämällä sähköpostia. Tapaamiset voimme hoitaa myös videon välityksellä joko zoomilla tai WhatsAppin videopuheluilla.

”Yhteyden säilyminen asiakkaisiin on tärkeää jo siksikin, että poikkeustilanne toki päättyy joskus. Osaajien tarve ei häviä minnekään. Kun palaamme taas normaaliin elämänrytmiin, työelämäämme tarvitaan tekijöitä”, vastaava työvalmentaja Elina Neuvonen painottaa.

”Videota, Zoomia, WhatsAppia.”

Työvalmentajien yhteystiedot:

Elina Neuvonen puh. 044 787 2863.

Hanna-Mari Kukkonen puh. 050 326 4909.

Pasi Hultunen puh. 044 493 5999.

Aggredi: ”Yhteys ei saa katketa”

Myös Puijolan Aggredissa jatketaan tärkeää työtä. Hoidollista keskusteluapua annetaan ihmisille, jotka ovat syyllistyneet väkivaltaiseen tekoon kodin ulkopuolella. Aggredi-työmme on tarkoitettu myös heille, jotka kokevat, etteivät he hallitse omaa väkivaltaisuuttaan.

Aggredin työntekijöihin voit ottaa yhteyttä puhelimitse, WhatsAppilla, sähköpostilla, skypellä ja Teamsilla arkisin kello 8.00-16.

”Yhteys ei saa katketa poikkeustilanteessakaan.”

”Aggredi-työssä tulokset väkivaltaisuuden vähentymiseen vaativat pitkäaikaista yhteydenpitoa. Jos siksi on tärkeää, että yhteys asiakkaisiin ei katkea poikkeustilanteessakaan. Asioiden pohtiminen puhelimitse on toki alkuun hiukan outoa, mutta jo nyt meillä on siitäkin hyviä kokemuksia”, Aggredin vastaava väkivaltatyön asiantuntija Arja Airaksinen kommentoi.

Yhteystiedot:

Arja Airaksinen, puh. 0447872879.

Pasi Raatikainen, väkivaltatyön asiantuntija puh. 0503644888.

Simo Rutanen, koulutettu kokemusasiantuntija, puh. 044 4919201.

Iltapäiväkerhot: ”Lasten luovuus kukkii”

Iltapäiväkerhomme Kuopion viidellä alakoululla ovat toistaiseksi normaalisti avoinna.

Puijolan kerhot toimivat koulupäivän jälkeen Haapaniemen, Jynkän, Snellmanin, Kalevalan sekä Martti Ahtisaaren alakouluissa. Välipala tarjoillaan lapsille normaalisti.

”Kerhoissamme on huomattavasti tavanomaista vähemmän lapsia. Mutta lapset touhuavat ja askartelevat yhtä innokkaasti kuin ennenkin. Luovuutta löytyy tilanteesta huolimatta”, toteaa iltapäivätoiminnan koordinaattori Kati Kainulainen.

Kainulainen vastaa huoltajien tiedusteluihin iltapäiväkerhojen toiminnasta puhelimitse: 050 436 4931.

Asumisneuvonta: ”Asiat etenevät puhelimitse”

Avain-Asumisneuvonnassa autamme ja tuemme yhä henkilöitä, joilla on huolia asumiseen tai asumiseen liittyvien talousasioiden kanssa.

”Onneksi asumiseen liittyvät asiat etenevät usein hyvin, vaikka tapaamisen sijaan yhteys tapahtuu puhelimitse”, toteaa asumisneuvoja Marjut Rantala.

”Uusia asiakkaita otetaan vastaan.”

”Entisten asiakkaiden kanssa tilanteet etenevät hyvin, ja uusia asiakkaita otamme vastaan entiseen tapaan.”

Saat yhteyden asumisneuvojiimme puhelimitse tai sähköpostitse. Asumisneuvonnan yleinen sähköposti: asumisneuvonta@puijola.net

Marjut Rantala puh. 050 352 0886.

Elisa Hämäläinen 050 339 4295.

Tyttöjen Talo: ”Yhteys kävijöihin säilyy”

Poikkeustilanteesta huolimatta myös Puijolan tyttöjen Talolla tapahtuu – joka päivä. Nyt kohtaamiset vain tapahtuvat verkossa.

”Tilanne on haastava, mutta me Talon työntekijät emme lamaannu. On hyvin tärkeää, että yhteys Talon kävijöihin säilyy. Olemme luoneet uudenviikko-ohjelman, jota tarkistamme ja päivitämme tilanteen mukaan”, Tyttöjen Talon johtaja Johanna Luomala toteaa.

”Me emme lamaannu.”

Talon kävijöiden yksilötyötä jatketaan ajanvarauksella puhelimitse.

Tyttöjen Talon omalta alasivulta näet tapahtumien tarkan päiväohjelman.

Talon työntekijöiden puhelinnumerot:

Anna Korhonen 050 3590184

Tiina Hakkarainen  050 570 6322

Henriikka Niskanen 050 554 8010

Sanni Mäkinen 050 3688906

Johanna Luomala 045 8776400