Greta Garbo herää henkiin, kun tämä kuusikko esittää ”Greta”-teoksen SM-areenalla. Ryhmässä tanssivat takarivissä olevat Aino Pitkänen, Oona Tuovinen ja Jenni Aholainen sekä edessä olevat Ellen Yrjänheikki, koreografian tehnyt JuJun tanssinopettaja Peppi Timoskainen ja Wilma Rissanen.

Puijolan JuJu Dancen opettajan Peppi Timoskaisen Greta-koreografia testataan aikuisten SM-kisoissa. JuJu lähettää myös viisi tanssijaansa ensi kertaa kilpa-areenalle.

Teksti ja kuva: Katja Hedberg

Elegantti. Klassinen. Siisti ja mahtava kokonaisuus.

Puijolan JuJu Dancen nuoren tanssinopettajan Peppi Timoskaisen koreografia Greta saa kehuja tanssijoilta, jotka esittävät sen ensi viikonloppuna Performing-Artsin Suomen mestaruuskilpailuissa Pajulahden urheiluhallissa Nastolassa.

Kyse on vuoden merkittävimmästä tanssitapahtumasta, jossa nuori kuusikko Wilma Rissanen, Aino Pitkänen, Jenni Aholainen, Oona Tuovinen, Ellen Yrjänheikki ja Peppi Timoskainen testaa Greta-teoksella taitojaan ensi kertaa aikuisten SM-sarjassa.

JuJussa tanssia opettava, 15-vuotias Peppi Timoskainen on tehnyt kilpailuun koreografian, joka nimensä mukaisesti piirtää kuvaa Hollywoodin valovoimaisesta elokuvatähdestä Greta Garbosta.

”Esityksemme kertoo vahvasta ja itsenäisestä naisesta. On siinä hiukan flirttiäkin mukana”, Timoskainen luonnehtii koreografiaansa, jonka hiominen esityskuntoon on vaatinut ryhmältä ison työn.

Peppi Timoskainen: ”Koreografia vaati paljon aikaa ja pohdintaa.”

Gretan syntytarina on erikoinen. Se sai alkunsa ja innoituksensa kuopiolaisen koruvalmistajan Saurumin Greta-korusta. Pyyntö koruun liittyvästä tanssiteoksesta esitettiin JuJu Dancen johtajalle Johanna Luomalalle. Koreografian tekijäksi valikoitui Peppi Timoskainen, Luomalan tytär.

Timoskainen etsi inspiraatiota koreografiaan musiikista ja Greta Garbon valokuvista. Musiikiksi valikoitui belgialaisen lauluntekijän Selah Suen elokuvamainen, tiheätunnelmainen biisi This World.

”Liikemateriaali ja tanssisarjat oli helppo keksiä, mutta lopullisen koreografian valmistuminen vaati paljon aikaa ja pohdintaa”, Timoskainen kertoo.

JuJun viisi tanssijaa juniorisarjoissa

Pajulahden SM-koitoksessa kuudentoista kilpakumppanin joukossa Peppi Timoskaisen luotsaaman ryhmän vahvuus on kokemus ja vahva yhteishenki: tytöt ovat tanssineet yhdessä viisi vuotta.

JuJulla on oma kilparyhmä junioreiden Rising Star -sarjassa.

”Olemme yhtenäinen ryhmä. Harjoittelemme tunnollisesti, mutta osaamme pitää myös hauskaa. Tärkein tavoitteemme Pajulahdessa on saada kokemusta aikuisten sarjasta sekä tunne siitä, että onnistuimme esityksessämme hyvin”, Timoskainen sanoo. Hän itse on Performance Artsin tuplamaailmanmestari. Tittelit tulivat viime joulukuussa muodostelman ja pienryhmän sarjoista Puolassa.

JuJulla on Pajulahdessa kilparyhmä myös junioreiden Rising Star -sarjassa, jossa Lotta Aholainen, Liina Puoliväli, Alexa Saunderson, Elsa Jokinen ja Viivi Pieviläinen esittävät Siiri Salmenojan koreografian A Game.

Saman sarjan soolotansseissa Lotta Aholainen esittää oman koreografiansa Restless.