Valtion ensi vuoden budjettiin esitetään jopa kolmanneksen leikkausta sosiaali- ja terveysjärjestöille annettavaan tukeen. Esitys huolettaa kaikissa järjestöissä, myös meillä PuijolassaOnko meillä varaa leikata näin tärkeästä työstä?

Teksti ja kuvitus: Katja Hedberg

Syksyn budjettiriiheen on enää kymmenen päivää.

Valtiovarainministeriön budjettiesityksessä sotejärjestöjen tukea aiotaan pienentää tähän vuoteen verrattuna 33 prosenttia. Leikkaus tarkoittaa 127 miljoonan euron supistusta.

Meitä Puijolassa siis huolettaa, hyvästä syystä.

Puijolassa on neljä yksikköä, joissa teemme työtä Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (STEA) myöntämällä rahoituksella eli Veikkauksen tuotoilla. Yksi niistä on Aggredi, jossa olemme yli viiden vuoden ajan luotsanneet väkivaltaisiin tekoihin ajautuneita ratkomaan asioita muuten kuin lyömällä.

Tekee mieli sanoa, että teemme korvaamatonta työtä muun muassa seksuaaliväkivaltaa kokeneiden tyttöjen, maahanmuuttajien, yhteiskuntaan palaavien väkivaltarikollisten sekä rikostaustaisten ja heidän läheistensä kanssa. Työmme on myös ennaltaehkäisevää. Täydennämme muun muassa Kuopion kaupungin palveluja.

Pelottaa ajatella, mitä kaikkea kuopiolaisilta ja laajemmin pohjoissavolaisilta jää saamatta, jos leikkuri höylää kolmanneksen pois myös meidän työstämme.

Leikkaisitko sinä kolmanneksen suomalaisten järjestöjen tärkeästä työstä – ja kaikesta siitä, mitä hyvää se kuntalaisille tuottaa?

Pelottaa ajatella, mitä kaikkea jää tekemättä ja kuinka monelta apua saamatta, jos leikkuri höylää kolmanneksen pois myös meidän työstämme Puijolassa.

Leikkaisitko sinä kolmanneksen järjestöjen tärkeästä työstä – ja siitä, mitä hyvää se kaupunkilaisille tuottaa?