Kompassin johtaja Katja Koponen iloitsee siitä, että hyviä tuloksia saavuttanut maahanmuuttajien työhönvalmennus saa jatkoa Puijolassa.

Uuden hankkeemme myötä kehitämme ja laajennamme Puijolan maahanmuuttajien työhönvalmennusta koko Pohjois-Savon alueelle.

 

Teksti ja kuva: Katja Hedberg

Kansainvälisyystyömme Puijolassa vahvistuu, sillä pitkäjänteinen ja tuloksellinen yhteistyömme maahanmuuttajien työhönvalmennuksessa saa jatkoa uuden Validi-hankkeemme myötä.

Validi-hankkeessa valmennamme maahanmuuttajia työelämään sekä opintopoluille aiempaa laajemmin koko Pohjois-Savon alueella.

Käynnistämme hankkeen maaliskuussa, kun olemme saaneet palkattua työntekijät hankkeeseen. Validin myötä haemme Puijolaan kolme työhönvalmentajaa, jotka tulevat osaksi Puijolan Kompassin henkilökuntaa.

”Rahoituksen jatko kertoo, että ruohonjuuritason tietämystämme arvostetaan.”

Rahoitus Validi-hankkeeseen tulee Pohjois-Savon te-toimistosta. Validi-hankkeen asiakkaiksi voivat ohjautua kaikki Pohjois-Savon alueella asuvat maahanmuuttajataustaiset työttömät työnhakijat.

Kompassin johtaja Katja Koponen näkee, että uusi hanke todistaa aiemman valmennustyömme tarpeellisuutta ja tehokkuutta.

”Olemme tehneet maahanmuuttajien työhönvalmennuksessa pitkään hyvää ja vaikuttavaa tulosta muun muassa aiemmassa Työlinkki-hankkeessamme. Rahoituksen jatko kertoo, että ruohonjuuritason tietämystämme arvostetaan”, Koponen sanoo.

”Nyt haluamme jalostaa ja kehittää palveluamme niin, että se vastaa paremmin tämän hetken tarpeisiin ja muuttuvaan yhteiskuntaan. Ydintavoitteemme on, että työhönvalmennuksemme avulla maahanmuuttajien valmiudet työmarkkinoilla tai opintopolkujen löytymisessä olisivat yhdenvertaisia muiden kanssa.”

Uusia pestejä, uutta kielimentorointia

Validi-hankkeen tulevat työntekijöiden toimipisteet ovat Kuopiossa, Varkaudessa ja Iisalmessa. Paikat tulevat avoimeen hakuun tammikuun viimeisellä viikolla.

Hankkeen nimi pitää sisällään validaatiotyömallin, joka pilotoidaan uudessa hankkeessa.  Mallin myötä tuotetaan lisätietoa, joka helpottaa maahanmuuttajien osaamisen tunnistamista – ja tunnustamista. Tieto kootaan Pohjois-alueen Savon yritysten ja työantajien käyttöön.

Osa Validi-hanketta on kielitietoinen mentorointi. Se tarkoitta, että koulutamme Puijolassa työhönvalmentajien tueksi henkilöitä, jotka puhuvat äidinkielenään muuta kuin suomea.

”Tämä on alueellamme aivan uudenlaista mentorointia. On mielenkiintoista nähdä, millaista tulosta kielimentorointi tuo maahanmuuttajien työllistymiseen”, Katja Koponen ennakoi.