Hankekoordinaattori Sanni Mäkinen työskentelee turvapaikanhakijoiden ja pakolaistaustaisten kanssa. ”Kohtaan työssäni päivittäin todellista supersankaruutta ja arjen sankaruutta, jota ei aina tunnisteta supersankaruudeksi, mutta josta kuuluisi antaa mitali. (Kuva: Katja Hedberg)

Puijolan Tyttöjen Talo 10 vuotta: Hankekoordinaattori Sanni Mäkinen ei koskaan katso ketään ylhäältä alaspäin. Sillä hänen supervoimansa on kyky nähdä arvokkaita supervoimia ihan jokaisessa meissä.

Setlementti Puijolan Tyttöjen Talo Kuopiossa täyttää huhtikuussa 2021 kymmenen vuotta. Juhlistamme Talon upeaa kymmenvuotista toimintaa muun muassa juttusarjalla, jossa Talon kaikki työntekijät pohtivat vuorollaan sankaruutta ja supervoimia – ja niiden tarpeellisuutta. Tietysti he paljastavat myös oman supervoimansa.

Juttusarjamme päättää hankekoordinaattori Sanni Mäkinen.

Sanni, mikä on sinun supervoimasi?
Minun supervoimaani on lahja nähdä supervoimia kaikissa. Pyrin katsomaan jokaista sallivasti, myös itseäni. Olemme kaikki upeita omanlaisiamme arvokkaita supertyyppejä.

Joskus yksi salliva katse pelastaa koko päivän.

Miksi supervoimaasi tarvitaan?
Koen, että me kaikki tarvitsemme sallivia katseita. Niistä ei voi tulla yliannostusta. Joskus yksi salliva katse pelastaa koko päivän.

Kuka on sinun supersankarisi?
Minun supersankarini on jokainen inhimillinen ihminen, joka tätä maata tallaa. Tietysti myös jokainen koira, kissa, hiiri ja hevonen. Kaikki.

Miksi juuri he ja ne?
Koska kaikki ovat itsenään ihmeellisiä.

Minkälaista sankaruutta näet Tyttöjen Talolla?
Kohtaan työssäni päivittäin todellista supersankaruutta. Sellaista, jota ei aina välttämättä tunnisteta supersankaruudeksi, mutta josta mielestäni ansaitsisi mitalin – arjen sankaruutta.

Minkälaisia supervoimia toivoisit Teräsmiehelle, Hämähäkkimiehelle, Batmanille ja James Bondille?
Toivon heille lahjaa katsoa sallivasti. Silloin heillä olisi oikeasti mahdollisuus pelastaa koko maailma.

On ihanaa saada yllättyä ja ihastua jokaiseen ihmiseen.

Onko poikien sankaruus erilaista kuin tyttöjen sankaruus?
Jokaisessa meissä on omanlaistamme sankaruutta. Elämän ja ihmisten kohtaamisen mielenkiinto syntyy juuri siitä, että emme ole kaikki samanlaisia. On ihanaa saada yllättyä ja ihastua jokaiseen ihmiseen.

Puijolan Tyttöjen Talo on toiminut kymmenen vuotta. Mikä on Talon tärkein tavoite seuraavan vuosikymmenen aikana?
Koen tärkeimmäksi tavoitteeksi sen, että mahdollistamme turvallisia kohtaamisia toivottavasti yhä useammille.

Mistä ammennat voimaa?
Minun voimani tulee valosta, luonnosta, elämästä, rakkaudesta ja rakkaudellisista kohtaamisista.

Kenelle lähetät oman Voimaterveisesi?
Haluaisin lähettää terveisiä kaikille tutuille ja tutuiksi tuleville.

Aiemmat Tyttöjen Talon 10-vuotisjuhlajutut julkaistiin verkkosivullamme 22.1, 29.1, ja 5.2. ja 12.2. ja 19.2.  Tämä juttu päättää sarjan.