Jokaisen vastaanottokeskuksen toiminta perustuu vastaanottolakiin. Kuopion keskuksessa on asiakkaille kolme päivystyspuhelinta.

Teksti: Katja Hedberg

Setlementti Puijolan ylläpitämään Kuopion vastaanottokeskukseen on rekisteröitynyt huhtikuun alusta kesäkuun puoliväliin mennessä alkaen noin 1450 sotaa paennutta ukrainalaista. Heistä suuri osa on hankkinut itsenäisesti asunnon itselleen Kuopiosta ja muualta maakunnasta.

Vastaanottokeskuksen järjestämiin asuntoihin eri puolille Kuopiota on majoittunut noin 350 asiakasta. Osa turvaa hakeneista asuu Pohjois-Savon eri kunnissa asunnoissa, joiden vuokraamisesta vastaanottokeskus on tehnyt sopimuksen kuntien kanssa. Tähän mennessä vastaanottokeskus on tehnyt noin kymmenen kunnan kanssa sopimuksen asunnon järjestämisestä henkilöille, jotka ovat hakeneet turvapaikkaa tai kansainvälistä tilapäistä suojelua.

Asiakkaille henkilökohtainen tarvikepaketti.

Jos asiakas tarvitsee majoituksen, hän voi muuttaa Kuopion vastaanottokeskuksen järjestämään asuntoon. Asunnoissa ovat tilapäiseen asumiseen tarvittavat välttämättömät peruskalusteet ja ruuanlaittotarvikkeet.

Asiakkaat saavat lisäksi henkilökohtaisen tarvikepaketin, jossa on muun muassa astioita, vuodevaatteet, hygieniatarvikkeet ja siivousvälineet.

Palvelu tarvittaessa tulkkauksella

Maahanmuuttoviraston (Migri) toimeksiannosta Kuopioon avatun vastaanottokeskuksen toiminta perustuu vastaanottolakiin. Se määrittelee toiminnan maamme kaikissa vastaanottokeskuksissa.

Vastaanottokeskuksen toiminta perustuu vastaanottolakiin.

Kuopion vastaanottokeskus palvelee arkisin kello 10-14 kaupungin keskustassa osoitteessa Haapaniemenkatu 13. Asiakas saa keskuksesta palvelun kielellä, jota hän ymmärtää, tarvittaessa puhelintulkkauksen avulla.

Ennen kuin turvaa hakeva voi kirjautua vastaanottokeskuksen asiakkaaksi ja vastaanottopalvelujen piiriin, hänen täytyy hankkia passikuva ja varata aika Itä-Suomen poliisilaitokselle rekisteröintiä varten. Tämän jälkeen poliisi ohjaa henkilön lähimpään vastaanottokeskukseen.

Jokaiselle tehdään alkuterveystarkastus

Vastaanottokeskuksen työntekijä ottaa asiakkaan vastaan ja rekisteröi hänet sähköisesti keskuksen asiakkaaksi. Tämän jälkeen asiakas on oikeutettu vastaanottolain määrittelemiin, tarveperusteisiin sosiaali- ja terveyspalveluihin. Palvelujen laajuus määräytyy sen mukaan, hakeeko asiakas turvapaikkaa vai kansainvälistä tilapäistä suojelua.

Vastaanottokeskus järjestää jokaiselle asiakkaalle alkuterveystarkastuksen. Lisäksi vastaanottokeskus hoitaa reseptien uusimiset, maksusitoumukset apteekkiin sekä hoitoon ohjauksen mahdollisten perussairauksien osalta.

Keskuksen työntekijöistä suurin osa sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia.

Jos asiakkaan tarvitsemat lääkkeet ovat loppuneet, hänet ohjataan vastaanottokeskuksesta lääkärin vastaanotolle. Kuopion keskuksessa työskentelee noin 20 työntekijää, joista suurin osa on sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia.

Vastaanottokeskuksen asiakkaalla on oikeus hakea vastaanottorahaa siitä päivästä lähtien, kun hän on rekisteröitynyt poliisilaitoksella turvapaikan tai kansainvälisen tilapäisen suojelun hakijaksi.

Kuopion vastaanottokeskuksen ensimmäisten toimintaviikkojen aikana ne asiakkaat, jotka eivät saaneet vastaanottorahaa, saivat ruokalahjakortteja. Toukokuun toisesta viikosta lähtien asiakkaat ovat saaneet maksun rahana. Jos asiakas käy töissä ja hänellä on tuloja, ne voivat vaikuttaa vastaanottorahaan. Tulot on ilmoitettava vastaanottokeskukseen, jos hakee vastaanottorahaa.

Asiakkaita palvelee kolme päivystyspuhelinta

Vastaanottokeskus palvelee asiakkaitaan kolmen päivystyspuhelimen avulla.

Ohjaajien päivystyspuhelin 044 706 1268 auttaa arkisin kello 9-14 kaikessa vastaanottopalveluihin liittyvissä kysymyksissä. Sosiaali- ja terveyspalvelujen päivystyksessä pyritään aina tarjoamaan myös tulkkipalvelua.

Sosiaalityöntekijän päivystyspuhelin 044 493 6547 palvelee maanantaisin, tiistaisin ja perjantaisin kello 10–11 sosiaalipalveluihin liittyvissä asioissa.

Sairaanhoitajien päivystyspuhelin 044 726 2395 palvelee maanantaisin, tiistaisi, torstaisin ja perjantaisin kello 9.30-11 terveydenhoitoon liittyvissä asioissa.