Aggredi

Aggred aims to reduce or stop violent behaviour. Aggredi offers the opportunity to deal with problems arising from violence on neutral ground. The work is individual work. In Aggredi Kuopio, we work together to find ways to change our way of life.

Aggredi’s clients are mainly referred to it by prisons, community sanctions offices, the police, organisations and buskers. It is funded by Stea.

Get rid of violence

Aggredi is a therapeutic intervention for perpetrators of domestic violence aged 18-49. The aim is for the client to stop or reduce their violent behaviour. Aggredi provides an opportunity to address problems arising from violence on neutral ground. Trust, neutrality, respect and non-judgement are the cornerstones of the client encounter.

Please contact Arja Mykkänen, Aggredi’s Violence Specialist in charge of violence work, tel. 044 787 2879, arja.mykkanen@puijola.net or Pasi Raatikainen, Violence Specialist, tel. 050 364 4888, pasi.raatikainen@puijola.net. You can also visit our office at Savonkatu 24.

Read more about our work in Puijola

Asiakkaamme

Aggredin asiakaskohderyhmää ovat: 

  • kodin ulkopuolisiin väkivaltarikoksiin syyllistyneet 18–49-vuotiaat henkilöt  
  • vakavasti väkivallalla oireilevat henkilöt 
  • koulu- tai joukkosurmaa tai vakavaa väkivaltarikosta suunnittelevat henkilöt (fantasiapohjainen väkivalta – tässä kohderyhmässä otamme vastaan myös alaikäisiä asiakkaita) 

Lisäksi Aggredi työskentelee seuraavien kohderyhmien kanssa: 

  • ääriliikkeiden edustajat (äärioikeisto, äärivasemmisto) sekä taistelualueille lähtöä suunnittelevat ja sieltä palaavat henkilöt 
  • jengimaailmasta irtaantuvat henkilöt sekä heidän lähipiirinsä kuten vanhemmat, sisarukset sekä puolisot.

Lue lisää asiakkaistamme

Aggredin menetelmä

Asiakas valottaa omaa maailmaansa dialogissa työntekijöiden kanssa. Työskentelyn edetessä totuutena pidetyt asiat voivat määrittyä uudelleen useita kertoja ja saada uusia merkityksiä. Keskustelua eivät määrää aiemmat tapahtumat tai totuuden määrittelyt, vaan asiakkaan ja työntekijän on mahdollista löytää uusia näkökulmia.

Lue lisää Aggredin menetelmästä

Arvot

Huomioimme asiakkaan voimavarat ja työskentelyn perustana on asiakkaan oma motivaatio muutokseen. Kunnioitamme asiakasta, riippumatta hänen taustoistaan tai teoistaan. Asiantuntijuus löytyy asiakkaasta itsestään. Yhdenvertainen kohtaaminen ja vapaaehtoisuus luovat turvallisen pohjan dialogille. Asiakkaan oma totuuden määrittely ja sen muokkautuminen vuorovaikutuksessa muiden kanssa, ovat keskiössä, kun asiakas luo itselleen uutta identiteettiä. Olemme osa Kuopion Setlementti Puijolaa. Lue lisää Puijolan arvopohjasta alta.

Setlementti Puijolan arvot

Asiakkaat kertovat

Pekka

”Ajattelin et tulen kerran ja sit tulin toisen kerran ja miks en ois voinu jatkaa. Vapaa, rento ilmapiiri, luottamus syntyi nopeasti.” 

Tarja

“Ensimmäistä kertaa minusta tuntuu, että minua kuunnellaan oikeasti. Näen kyllä, jos ihmiset eivät ole oikeasti kiinnostuneita. Hienoa, kun ette sano rauhoitu, olet aggressiivinen ja pelottava tai että kutsumme vartijat. Haluan vain kertoa mitä olen tehnyt ja miten ja miltä minusta tuntuu.”

Sami

“Olen saanut vahvistusta omille ajatuksille, millaiseksi halusin oman elämän suuntautuvan. Ajatus- ja toimintamallit on muuttuneet niin, etten lähde ratkomaan epämiellyttäviä tilanteita väkivallalla.”