Sidekick

Puijolan Sidekick–hankkeessa, joka päättyi vuoden 2019, lopussa annoimme tukea Suomeen yksin tulleille nuorille maahanmuuttajille ja edistimme heidän kotoutumistaan. Tavoite oli myös ennaltaehkäistä maahanmuuttajien mahdollista syrjäytymistä.

Nuoret vapaaehtoiset järjestivät yhdessä hankkeen ohjaajan kanssa toimintaa ja tapahtumia, joissa suomalaiset ja maahanmuuttajat kohtasivat.

Hankkeeseen palkattu ohjaaja koordinoi, ohjasi ja vastasi hankkeen toteutumisesta ja tulosten seurannasta. Vapaaehtoiset toimivat ohjaajan apuna, jotta hankkeen tavoitteet täyttyivät.

Yhteisen tekemisen kautta kuopiolaiset – suomalaiset sekä maahanmuuttajat – saivat mahdollisuuden tutustua, synnyttää kaverisuhteita ja parhaimmillaan myös ystävystyä.
Hanke järjesti ohjelmaa myös vapaaehtoisille, jotta syntyi mahdollisuus hengähtää ja vaihtaa ajatuksia.

Sidekick-nimessä tulee esille sana side, kahden ihmisen – suomalaisen ja maahanmuuttajan – välillä. Nimi pitää sisällään myös isomman ajatuksen: supersankarikin tarvitsee selviytyäkseen oman Sidekickin, apurin yllättävissä tilanteessa.

Sidekick oli osa Puijolan Kompassin toimintaa sekä Setlementtiliiton Kotipolku-hanketta, jota rahoitti työ- ja elinkeinoministeriö.