Martti Ahtisaari Salamanterit

Salamanterien kerho toimii Martti Ahtisaaren koululla Kuopion Saaristokaupungissa. Kerhon tilat sijaitsevat kakkoskerroksessa koulun valoisassa ja tilavassa kirjastossa.

Välipala nautitaan koulun ruokalassa.

Kerhon päiväohjelma
  • Klo 11 – suunnittelua ja päivän sisällön valmistelua.
  • Klo 12 – ensimmäiset kerholaiset saapuvat, vapaata leikkiä.
  • Klo 13 – välipalalle. Käymme syömässä pienryhmissä porrastetusti.
  • Vapaata leikkiä, liikuntasali, läksyjen tekoa.
  • Klo 15 – jälkeen ulkoilemme, säävaraus.
Teemat

Syyslukukaudella teemoja ovat muun muassa luonto, syksy, isänpäivä, itsenäisyyspäivä ja joulu. Kevätlukukauden teemoja ovat muun muassa luonto, talvi, lumi, ystävänpäivä, laskiainen, kevät, pääsiäinen, vappu ja äitienpäivä. Teemat näkyvät esimerkiksi askartelujen aiheissa.

Muuta
  • Kerran viikossa on lelupäivä, jolloin lapsi voi tuoda kerhoon oman lelunsa.
  • Pidämme myös elokuvapäiviä, jolloin katsomme elokuvia yhdessä.

Yhteystiedot

Martti Ahtisaaren koulu
Lehtoniementie 103
70840 Kuopio
puh. 050 471 6548
kerho.marttiahtisaari(at)puijola.net
Vastuuohjaaja: Maija Nevalainen

Vastuuohjaaja

Mirja Hytönen
Maija Nevalainen

Hei, olen Maija Nevalainen, Martti Ahtisaaren koulun Salamanterien kerhon vastuuohjaaja. Ammatiltani olen sosionomi, mutta minulla on myös lastentarhanopettajan pätevyys. Olenkin työskennellyt lastentarhanopettajana sekä sosiaalialalla eri tehtävissä lasten ja perheiden kanssa.

Nyt työskentelen ensimmäistä vuotta iltapäiväkerhon toiminnassa – olen tosi innoissani Salamanterien vastuuohjaajan pestistäni. On mielenkiintoista tutustua kerhon jokaiseen lapseen ja jakaa heidän kanssaan arkea.

Minun kerhossani lapsi saa toteuttaa ja ilmaista itseään vapaasti. Jokaisella lapsella on aivan oma tapansa viestiä, ilmaista ja toteuttaa itseään. Jokaisella lapsella on myös ihan oma käden jälkensä. Lapselle on tärkeää saada kokemus siitä, että hän saa osallistua toimintaan ja keskusteluihin juuri sillä tavalla, kuin se hänestä itsestään tuntuu hyvältä ja omalta.