JuJu Dance

Mikä on JuJu Dance?

JuJu Dance on Setlementti Puijolan uutta toimintaa Kuopiossa.

Juju Dancen ydinajatus on, että tanssi ja taide kuuluvat Jokaiselle. JuJun tunneilla jokainen osaa tanssia. JuJun ovet ovatkin avoinna niin tanssimisen juuri aloittavalle kuin pitkälle edistyneille tanssijalle.

JuJussa voi harrastaan tanssia kerran viikossa, tai sitten voi treenata kuudesti viikossa ja tähdätä kilpailuihin – molemmat tavat ovat yhtä arvokkaita.

JuJu Dancen opettajat ovat kokeneita ammattilaisia. Lajien kirjo liikkuu muun muassa hiphopista balettiin ja nykytanssiin sekä jazzista lastentanssiin.

JuJu Dancen tunneilla toteutamme setlementtityön periaatteita. Se tarkoittaa, että meillä tulet kohdatuksi. JuJu on yhteisö, jossa jokainen voi kokea olevansa tärkeä.

JuJu Dancen tanssitunnit ovat eri puolilla Kuopiota Kulttuuriareena 44:lla, Kallaveden lukion salissa, Jynkän Monarilla, Puijolan Tyttöjen Talolla sekä Puijolan iltapäiväkerhoissa viidellä alakoululla.

JuJun myötä Puijolan luotsaama koululaisten iltapäiväkerho Snellmanin alakoulussa muuttuu tanssipainotteiseksi. Snellmanin Jekut-kerhossa lapset saavat kokeilla tanssin eri lajeja ja tutustua tanssin maailmaan toiminnallisesti tanssin ammattilaisten kanssa.

JuJu on muutakin kuin tanssin monipuolista harjoittelua ja opetusta. JuJu on myös tanssiteatteria, näytöksiä, retkiä sekä tanssi- ja taideleirejä koululaisten loma-aikoina.

Tavoitteemme on kehittää jatkossa JuJun toimintaa niin, että voimme käyttää tanssia ja taidetta asiakkaittemme kanssa Puijolan eri yksiköissä.

Puijolan JuJu Dancen toiminnasta, tanssituntien kirjosta sekä ilmoittautumisista ja tuntien hinnoista voit lukea JuJun verkkosivustolta osoitteesta jujudance.puijola.net

”Joka keho taipuu joraamaan”

Puijolan JuJu Dancen opettajille tanssi on tapa elää ja tapa tarkastella maailmaa. Heidän tunneillaan voi päästää arjesta irti ja nauttia – sillä JuJussa jokainen osaa tanssia.

Saammeko iloisina esitellä Puijolan JuJu Dancen tanssiopettajat: Inka-Leea Haatainen, Johanna Luomala, Ilona Räty, Simo Salim, Peppi Timoskainen ja Virva Torkko.
Yhdelle tanssi merkitsee koko elämää, toiselle tapaa liittyä muihin ihmisiin. Ja yksi sanoo, ettei sellaista kehoa ole, joka ei taipuisi joraamaan.
JuJu Dance on Puijolan uutta toimintaa, joka starttaa täyteen vauhtiinsa ihan pian, elokuussa.
JuJu Dancessa voit harrastaa tanssia, olitpa aloittelija tai kilpailuihin tähtäävä taituri. JuJun ovet avautuvat kaikille.
JuJun verkkosivuilta näet monipuolisen tarjontamme – hiphopista balettiin, jazzista lockingiin. Ja paljon muuta.
Ilmoittautumisen tunneille voi myös tehdä JuJun verkkosivuilla: jujudance.puijola.net
Kuusi tanssinopettajaa, kuusi esittäytymistä – ole hyvä:

INKA-LEEA HAATAINEN

”15-vuotiaana rysähti”
”Olen Inka-Leea Haatainen. Opetan JuJussa aikuisten jazzia ja dance-fitiä. Minusta tuli tanssija aika myöhään, 15-vuotiaana. Mutta silloin rysähti, kunnolla. Ryhdyin tähtäämään tanssiin myös ammattina. Valmistuin tanssinopettajaksi Savonia-ammattikorkeakoulusta. Olen opettanut muun muassa yliopistolla, kansalaisopistolla ja eri yhteisöissä kaikenikäisiä ja kaikissa elämäntilanteissa olevia ihmisiä.
Tanssi on minulle monisyinen asia, tapa rentoutua ja harrastaa liikuntaa. Kun tanssista tuli ammatti, sen merkitys muuttui arkisemmaksi. Silti tanssi on minulle yhä tapa päästää irti ja unohtaa stressi sekä pitää hauskaa, olla hetkessä.
Juju Danceen tuon mukavan ja rennon otteen. Tekeminen ei saa aiheuttaa stressiä, vaan auttaa itsensä löytämisessä ja hyväksymisessä sekä rentoutumisessa. Olen vahvasti sitä mieltä, että kaikki osaavat tanssia. Mikään keho ei ole sellainen, etteikö sillä pystyisi joraamaan. Minun tunneillani on hyväksyvää ja sallivaa meininkiä.”

JOHANNA LUOMALA

”Tanssi on tapa tarkastella elämää”
”Olen Johanna Luomala, JuJun johtaja. Opetan suurinta osaa kilpailevista ryhmistämme. Olen opiskellut draamaa ja tanssipedagogiikkaa Suomessa. Hollannissa opiskelin tanssia. Olen suorittanut tanssiliiketerapian erikoistumisopinnot ja tehnyt koreografioita teatterille. Olen tanssinut koko elämäni. Kaikki alkoi baletista. Sittemmin olen tanssinut jazzia, showtanssia ja etnisiä tansseja.
Tanssi, rytmi, musiikki sekä liike ylipäätään ovat minulle yksi merkityksellisimmistä asioista ja tapa tarkastella elämää. Tuon JuJuun rentoja ja sallivia tanssitunteja. Mottoni on, että jokainen osaa tanssia, ja jokaisella on oikeus tanssia. On tärkeää, että tuomme tanssia myös Puijolan Tyttöjen Talolle ja iltapäiväkerhoihin. Tanssi on hieno tapa kiinnittyä yhteisöön ja liittyä muihin ihmisiin.”

ILONA RÄTY

”Tanssi on kehon kuuntelemista”
“Olen Ilona Räty. Opetan JuJussa dancemixiä ja kehonhuoltoa. Kierrän opettamassa myös Puijolan iltapäiväkerhoissa. Opetukseni lähtee lapsista ja tapahtuu heidän ehdoillaan. Haluan, että lapsilla on mahdollisuus luovaan ja lapsenomaiseen liikkumiseen.
Oma tanssiurani alkoi, kun olin viisivuotias. Eniten olen harrastanut nykytanssia, mutta sen rinnalla muitakin tansseja monipuolisesti. Opiskelin ensin Rovaniemellä Lapin urheiluopistossa ammattitanssijaksi, nyt olen juuri valmistunut Oulun ammattikorkeakoulun show-tanssilinjalta tanssinopettajaksi.
Tanssi merkitsee minulle itsensä ilmaisemista ja kehon kuuntelemista. Tuon JuJu Danceen pläjäyksen oululaista energiaa sekä ammattitaitoista ja iloista opetusta.”

SIMO SALIM

”Tanssi on ollut pelastus”
”Olen Simo Salim. Opetan JuJussa hiphopia, house dancea, poppingia ja loggingia. Olen kotoisin Marokosta, jossa aloitin tanssimisen vuonna 2008. Kaksi vuotta myöhemmin pääsin koetestien kautta Marokon kansalliseen kahdeksan tanssijan hiphop-ryhmään. Olemme yltäneet lajin MM-kisoissa mitalisijoille.
Tanssi on ollut minulle eräänlainen pelastus, sillä harrastus johdatti minut parempaan maailmaan. Nyt tanssi merkitsee minulle kaikkea. Kun olen surullinen, tanssin. Kun olen vihainen, tanssin. Kun on tylsää, tanssin. Ja kaikki näyttää taas paremmalta.
Tuon Juju Danceen mukanani kaiken sen tiedon, taidon ja kokemuksen, jonka olen saanut paitsi harjoittelun, myös kansainvälisten kilpailujen kautta.”

VIRVA TORKKO

”Ensin olin balettinörtti”
”Olen Virva Torkko. Tanssi on minulle tapa elää. Opetan JuJussa nykytanssia, balettia, jazzin eri tyylejä sekä lasten tansseja.
Koulutukseltani olen klassisen baletin opettaja ammattikorkeakoulusta. Olen opiskellut tanssia myös Skotlannissa ja Saksassa. Unkarissa suoritin tanssin maisterin tutkinnon.
Ihan alkuun olin balettinörtti. Nykytanssi houkuttaa nyt kuitenkin kaikkein eniten niin henkilökohtaisesti kuin taiteellisesti.
Tuon mukanani JuJu Danceen tekemisen meininkiä.”

PEPPI TIMOSKAINEN

”Tuon energiaa ja iloa”
”Olen Peppi Timoskainen. Opetan JuJussa jazzia ja commercial dancingia. Olen tanssinut kolmetoista vuotta useita lajeja. Olen myös kilpaillut ja menestynytkin aina MM-tasolla. Koko elämäni on tanssia, sillä tanssi on minun kaikkeni.
Tuon JuJu Danceen iloa, rentoa meininkiä, energiaa ja hyviä koreografioita.”