Hankkeet

Sidekick

Puijolan Sidekick–hankkeessa tuemme Suomeen yksin tulleita nuoria maahanmuuttajia ja edistämme heidän kotoutumistaan. Tavoitteena on myös ennaltaehkäistä maahanmuuttajien mahdollista syrjäytymistä.

Etsimme nuoria vapaaehtoisia, jotka järjestävät toimintaa ja tapahtumia yhdessä hankkeen ohjaajan kanssa, jossa suomalaiset ja maahanmuuttajat kohtaavat.
Vapaaehtoiseksi pääset jos olet täyttänyt 18 vuotta.
Hankkeeseen palkattu ohjaaja koordinoi, ohjaa sekä vastaa hankkeen toteutumisesta ja tulosten seurannasta. Vapaaehtoiset toimivat ohjaajan apuna, jotta hankkeen tavoitteet täyttyvät.

Yhteisen tekemisen kautta kuopiolaiset – suomalaiset sekä maahanmuuttajat – saavat mahdollisuuden tutustua, synnyttää kaverisuhteita ja parhaimmillaan myös ystävystyä.
Hanke järjestää ohjelmaa myös vapaaehtoisille, jolloin voidaan hengähtää ja vaihtaa ajatuksia.

Sidekick nimessä tulee esille sana side, kahden ihmisen – suomalaisen ja maahanmuuttajan – välillä.  Nimellä pyritään luomaan mielikuvaa siitä, että hanke on suunnattu nuorille, 18–29-vuotiaille.
Nimi pitää sisällään myös isomman ajatuksen: supersankarikin tarvitsee selviytyäkseen oman Sidekickin, apurin yllättävissä tilanteessa.

Sidekick on osa Puijolan Kompassin toimintaa sekä Setlementtiliiton Kotipolku-hanketta, jota rahoittaa työ- ja elinkeinoministeriö.