Hankkeet

Työlinkki

Puijolan työlinkissä valmennamme maahanmuuttajia löytämään työpaikan tai työkokeilupaikan avoimilta työmarkkinoilta. Jos työpaikan saanti edellyttää uusien taitojen oppimista, ohjaamme asiakkaan työpolulle opintojen kautta. Valmennuksemme on tavoitteellista ja yksilöllistä.

Asiakkaaksemme pääsevät Pohjois-Savon työ- ja elinkeinotoimistossa työnhakijana olevat työttömät maahanmuuttajataustaiset henkilöt.

Puijola on kokenut toimija kotoutumisen kentällä. Olemme olleet valmentamassa maahanmuuttajia suomalaisen työelämään jo vuodesta 2006.

Vahvuuksiamme maahanmuuttajien työllistymisessä ovat kansainvälinen työyhteisömme, Pohjois-Savon alueen paikallistuntemus sekä Kompassin rakentama vahva maahanmuuttajaverkosto. Työlinkki on osa Puijolan Kompassin toimintaa.

Työlinkissä työvalmennus tarkoittaa asiakkaan kannustamista, tukemista ja opettamista omatoimiseksi työnhakijaksi. Yrityksille tarjoamme tietoa ja mahdollisuuksia maahanmuuttajataustaisten työntekijöiden palkkaamisesta. Koska tunnemme asiakkaittemme taustat ja ammattitaidon, pystymme usein myös tarjoamaan mahdollisesti sopivia työntekijöitä yritysten tarpeisiin.

Tavoitteemme on Työlinkin kautta tarjota yrityksille työntekijöitä ja maahanmuuttajille urapolun. Työlinkin asiakkaista vuosittain noin 40 prosenttia on työllistynyt tai pystynyt katkaisemaan työttömyytensä esimerkiksi aloittamalla opiskelun.

Työlinkin toimintaa rahoittaa Pohjois-Savon työ- ja elinkeinotoimisto. Sen kautta asiakkaiksi ohjautuvat työttömät maahanmuuttajataustaiset työnhakijat.

Neuvoa yrittäjälle, mentorointia asiakkaalle

Osa Työlinkkiä on yrittäjille suunnattu neuvontapalvelu. Jo 20 vuotta toiminut Kompassi on asiantuntija maahanmuuttajien kotouttamisessa suomalaiseen työelämään. Opastamme yrittäjiä niissä kysymyksissä, jotka saattavat askarruttaa maahanmuuttajan palkkaamisessa.

Työlinkin uusin palvelumuoto on maahanmuuttajan mentorointi. Tarjoamme asiakkaillemme työelämän mentorointiin koulutetun henkilön. Omaa kokemustaan hyödyntämällä hän tukee ja sparraa asiakastamme työ- tai opiskelupaikkaan liittyvissä pohdinnoissa.

Jos haluat mentoriksi, ota yhteyttä työvalmentajiimme:
Puijolassa Työlinkkiä vetävät työvalmentajat Elina Neuvonen ja Hanna-Mari Kukkonen.

Helena Räisänen
Elina Neuvonen

Työvalmentaja
Puh. 044 787 2863
elina.neuvonen@puijola.net

Helena Räisänen
Hanna-Mari Kukkonen

Työvalmentaja
Puh. 050 326 4909
hanna-mari.kukkonen@puijola.net