Työlinkki

Puijolan Työlinkissä valmennamme maahanmuuttajataustaisia henkilöitä löytämään työpaikan tai työkokeilupaikan avoimilta työmarkkinoilta. Jos työpaikan saanti edellyttää uusien taitojen oppimista, ohjaamme asiakkaan työpolulle opintojen kautta. Valmennuksemme on tavoitteellista ja yksilöllistä.

Asiakkaaksemme ohjautuvat Pohjois-Savon työ- ja elinkeinotoimistossa työnhakijana olevat työttömät maahanmuuttajataustaiset henkilöt.

Puijola on kokenut toimija kotoutumisen kentällä. Olemme olleet valmentamassa maahanmuuttajia suomalaisen työelämään jo vuodesta 2006.

Vahvuuksiamme maahanmuuttajien työllistymisessä ovat kansainvälinen työyhteisömme, Pohjois-Savon alueen paikallistuntemus sekä Kompassin rakentama vahva maahanmuuttajaverkosto. Työlinkki on osa Puijolan Kompassin toimintaa.

Työvalmennus tarkoittaa asiakkaan kannustamista, tukemista ja opettamista omatoimiseksi työnhakijaksi. Yrityksille tarjoamme tietoa ja mahdollisuuksia maahanmuuttajataustaisten työntekijöiden palkkaamisesta. Koska tunnemme asiakkaittemme taustat ja ammattitaidon, pystymme usein myös tarjoamaan juuri sopivia työntekijöitä yritysten tarpeisiin.

Tavoitteemme on tarjota yrityksille työntekijöitä ja maahanmuuttajille urapolun. Valmennuksen asiakkaista vuosittain vähintään 40 prosenttia on työllistynyt tai pystynyt katkaisemaan työttömyytensä esimerkiksi aloittamalla opiskelun.

Toimintaa rahoittaa Pohjois-Savon työ- ja elinkeinotoimisto.

Neuvoa yrittäjälle, mentorointia asiakkaalle

Osa työvalmnennusta on yrittäjille suunnattu neuvontapalvelu. Jo 20 vuotta toiminut Kompassi on asiantuntija maahanmuuttajien kotouttamisessa suomalaiseen työelämään. Opastamme yrittäjiä niissä kysymyksissä, jotka saattavat askarruttaa maahanmuuttajan palkkaamisessa.

Työlinkin uusin palvelumuoto on maahanmuuttajan mentorointi. Tarjoamme asiakkaillemme työelämän mentorointiin koulutetun henkilön. Omaa kokemustaan hyödyntämällä hän tukee ja sparraa asiakastamme työ- tai opiskelupaikkaan liittyvissä pohdinnoissa.

Lue lisää mentoroinnista tästä linkistä.

Kysyy lisää työvalnennuksesta Kompassin johtajalta Katja Koposelta puh. 044 787 2872 tai katja.koponen@puijola.net

Kooste: Työlinkin kautta yksilöllistä työhaun valmennusta maahanmuuttajataustaisille