Sua varten somessa

Kohtasitko netissä jotain outoa? Saitko TikTokissa viestin, joka jäi vaivaamaan?

Suomalaisista alle 16-vuotiaista joka kolmas on saanut netissä itseään selkeästi iäkkäämmiltä henkilöiltä seksuaalisesti häiritseviä viestejä. Neljännes on kokenut netissä kiusaamista, 60 prosenttia nähnyt sitä. Luvut ovat Helsingin virtuaalisen lähipoliisin ja Pelasta Lapset -yhdistyksen nettikyselystä, johon vastasi yli 4 200 lasta ja nuorta.

Me tuomme TikTokiin, Snapchatiin ja Instagramiin turvallisia aikuisia. Sua varten somessa -hankkeemme on nimensä veroinen. Olemme somessa nuoria varten joka arkipäivä.

Hankkeessamme ammattilaiset tarjoavat yksilö- ja ryhmätukea 8–21-vuotiaille, jotka ovat kokeneet sosiaalisen median eri alustoilla seksuaalista häirintää tai kaltoinkohtelua. Hankkeen kärkitavoite on tehdä digitaalista nuorisotyötä uudella ja jalkautuvalla tavalla, jotta verkossa tapahtuva nuorten seksuaalinen ahdistelu eli grooming sekä häirintä vähenisivät.

Nuori voi käydä Sua varten somessa -tiimiläisten kanssa turvallisia yksityiskeskusteluita Instagramin, Snapchatin ja TikTokin välityksellä. Tiimin tuottama somesisältö auttaa nuoria tunnistamaan seksuaalista häirintää ja muita kaltoinkohtelun muotoja.

Sua varten somessa on kolmivuotinen hanke, joka käynnistyi huhtikuussa 2020. Hankkeen neljä työntekijää työskentelevät Kuopion Setlementti Puijolassa, Helsingin Loisto Setlementissä sekä Nicehearts-yhdistyksessä. Puijolassa hanketta toteuttaa Tyttöjen Talon ohjaaja Jenny Keilonen.

Hanke toteutetaan Veikkauksen pelituotoista jaetulla rahoituksella.

Miten saan yhteyden Sua varten somessa -tiimiin?

Sua varten somessa -tiimi päivystää joka arkipäivä Instagramissa, TikTokissa ja Snapchatissa.

Tiimiin saa yhteyden laittamalla viestiä @suavarten_official (Instagramissa ja TikTokissa), @suavarten_tiimi (Snapchatissa) tai ottamalla suoraan yhteyttä hankkeen työntekijöihin:

Anni Lantta
Jenny Keilonen

+358 50 5706322
jenny.keilonen@puijola.net

Reetta Hänninen

+358 50 3139878
reetta.hanninen@loistosetlementti.fi

Anni Pätilä

+358 50 364 2103
anni.patila@loistosetlementti.fi

Minerva Kettukuja

+358 44 7193191
minerva.kettukuja@nicehearts.com