Sua varten somessa

Kohtasitko netissä jotain outoa? Saitko TikTokissa viestin, joka jäi vaivaamaan?

Suomalaisista alle 16-vuotiaista joka kolmas on saanut netissä itseään selkeästi iäkkäämmiltä henkilöiltä seksuaalisesti häiritseviä viestejä. Neljännes on kokenut netissä kiusaamista, 60 prosenttia nähnyt sitä. Luvut ovat Helsingin virtuaalisen lähipoliisin ja Pelasta Lapset -yhdistyksen nettikyselystä, johon vastasi yli 4 200 lasta ja nuorta.

Me tuomme TikTokiin, Snapchatiin ja Instagramiin turvallisia aikuisia. Sua varten somessa -hankkeemme on nimensä veroinen. Olemme somessa nuoria varten joka arkipäivä.

Hankkeessamme ammattilaiset tarjoavat yksilö- ja ryhmätukea 8–21-vuotiaille, jotka ovat kokeneet sosiaalisen median eri alustoilla seksuaalista häirintää tai kaltoinkohtelua. Hankkeen kärkitavoite on tehdä digitaalista nuorisotyötä uudella ja jalkautuvalla tavalla, jotta verkossa tapahtuva nuorten seksuaalinen ahdistelu eli grooming sekä häirintä vähenisivät.

Nuori voi käydä Sua varten somessa -tiimiläisten kanssa turvallisia yksityiskeskusteluita Instagramin, Snapchatin ja TikTokin välityksellä. Tiimin tuottama somesisältö auttaa nuoria tunnistamaan seksuaalista häirintää ja muita kaltoinkohtelun muotoja.

Setlementti Puijola on ollut osa Sua varten somessa-hanketta huhtikuusta 2020 joulukuuhun 2022. Työ sosiaalisen median alustoilla jatkuu Helsingin Loisto Setlementissä sekä Nicehearts-yhdistyksessä.

Hanke toteutetaan Veikkauksen pelituotoista jaetulla rahoituksella.

Miten saan yhteyden Sua varten somessa -tiimiin?

Sua varten somessa -tiimi päivystää joka arkipäivä Instagramissa, TikTokissa ja Snapchatissa.

Tiimiin saa yhteyden laittamalla viestiä @suavarten_official (Instagramissa ja TikTokissa), @suavarten_tiimi (Snapchatissa)