Hankkeet

Suse – jalkautuvaa työtä lähiössä

Suse-hanke tarkoittaa lähiöön jalkautuvaa, sukupuolisensitiivistä työtä. Hankkeen myötä viemme työmme Kuopiossa sinne, missä tyttöjen ja naisten on helpompi osallistua toimintaamme – arjen keskelle, Petosen lähiöön.

Hankkeen nimi Suse tarkoittaa sukupuolisensitiivistä työtä lähiön tyttöjen ja naisten kanssa. Tavoite on luoda yhteisö ja paikka, jossa jokainen tyttö ja nainen voi olla juuri sellainen kuin kokee olevansa – normikriteereistä vapaana.

Petosella asuu paljon maahanmuuttajaperheitä, jotka halutaan suse-toimintaan mukaan – yhdessä kantasuomalaisten kanssa.

Suse toimii Petosella nuorisotalo Pinarilla. Täällä jokainen tyttö ja nainen voi viihtyä, oppia uutta, toteuttaa itseään ja tuntea olevansa hyväksytty – ilman sukupuoleen, ikään tai ihonväriin liittyviä odotuksia ja paineita.

Suse tarjoaa toimintaa Pinarilla maanantaista torstaihin. Ohjelmaan kuuluu muun muassa käsitöiden tekoa, askartelua, läksyapua, keskusteluja, aamukahveja ja kokkausiltoja.

Tytöt ja naiset voivat ehdottaa uusiakin toimintamuotoja. Lisää tietoa ja tapahtumakalenteri on nähtävissä verkkosivullamme.

Suse-hanke mahdollistaa erilaisten kulttuurien aidon kohtaamisen sekä lisää ymmärrystä siihen, että erilaisuus on hyödyllistä, myönteistä ja arkea rikastuttavaa.
Suse-hanke kestää vuoden 2018 loppuun.

Asta Keskisaari

Suse-hanke, ohjaaja
Puh. 050 359 1636
asta.keskisaari@puijola.net