Vastaanottokeskus

Vastaanottokeskuksessa toimintamme pohjana ovat Setlementti Puijolan arvot yhdenvertaisuus, oikeudenmukaisuus ja paikallisuus. Tällä hetkellä Kuopion ja Iisalmen vastaanottokeskusten asiakasmäärä on lähes 2 500 ihmistä. Työllistämme jo noin 50 vastaanottokeskuksen työntekijää.

Puijolan ylläpitämä Kuopion vastaanottokeskus aloitti Ukrainan sodan seurauksena huhtikuussa 2022, ja laajeni Iisalmeen saman vuoden marraskuussa. Puijola vastasi Maahanmuuttoviraston huutoon myös vuosina 2015-2020 ylläpitämällä Tarinan vastaanottokeskusta.

Vastaanottokeskus palvelee maanantaista keskiviikkoon klo 10.00–14.00 ja torstaina 10.00–17.30 perjantaisin 10.00–14.00 osoitteessa Haapaniemenkatu 13, Kuopio.

Asuminen

Kansainvälistä suojelua hakeva ja tilapäistä suojelua saava majoitetaan vastaanottokeskukseen. Vastaanottokeskus voi olla toimintamuodoltaan laitosmallinen tai asuntomallinen keskus.
Kuopion ja Iisalmen vastaanottokeskukset ovat asuntopohjaisia vastaanottokeskuksia. Vastaanottokeskuksen asuntoasioista vastaa keskuksen apulaisjohtaja Hannu Tourunen p. 044 4936586, hannu.tourunen@puijola.net

Sosiaalipalvelut

Vastaanottokeskuksen sosiaalipalvelut on suunnattu kansainvälistä suojelua hakeville, tilapäistä suojelua saaville ja ihmiskaupan uhreille, jolla ei ole kotikuntaa Suomessa.  Sosiaalipalveluissa työskentelee sosiaalityöntekijöitä ja sosiaaliohjaajia.
Sosiaalipalveluiden päivystysnumero päivystyspuhelinnumero on 044 706 1268 ja se palvelee ma-ti-pe klo 10–11 sosiaalipalveluihin liittyvissä asioissa.

Terveyspalvelut

Vastaanottokeskuksessa toimii oma sairaanhoitotiimi, joka organisoi ja tuottaa vastaanottokeskuksessa kirjoilla olevien asiakkaiden terveydenhoitopalvelut. Tiimi vastaa turvapaikanhakijoiden ja tilapäistä suojelua saavien asiakkaiden kaikista terveyteen liittyvistä asioista, joten asiakkainamme ovat eri kulttuuritaustoista tulevat, kaikenikäiset asiakkaat.

Terveyspalveluiden asiakaspuhelinnumero on 044 706 1268. Soittoaika sairaanhoitajille on avoinna ma-ti-to-pe klo 9–11. Puhelimessa sairaanhoitaja tekee hoidon tarpeen arvioinnin ja järjestelee tarvittavan jatkohoidon.

Lue lisää terveyspalveluista

 

Työllistyminen

Tilapäistä suojelua hakevalla henkilöllä on työnteko-oikeus heti, kun hän on jättänyt hakemuksen poliisille tai rajaviranomaiselle. Hakemukset käsittelee Maahanmuuttovirasto.

Turvapaikanhakija saa tehdä ansiotyötä (työtä, josta maksetaan palkkaa) kolmen tai kuuden kuukauden päästä siitä, kun hän on jättänyt turvapaikkahakemuksen.

Lue lisää työllistymisestä

 

Toimeentulo

Vastaanottorahaa myönnetään ihmisarvoisen elämän kannalta välttämättömän toimeentulon turvaamiseksi ja itsenäisen selviytymisen edistämiseksi. Vastaanottorahan myöntää hakemuksesta vastaanottokeskus, jonka asiakkaaksi hakija on rekisteröity.

Lue lisää vastaanottorahasta

 

Arvot

Vastaanottokeskus tekee turvallista, yhdenvertaista, asiakaslähtöistä, inhimillistä ja kotouttavaa vastaanottokeskustyötä laadukkaasti, ammatillisesti ja kustannustehokkaasti. Toiminta on joustavaa ja nopeasti muuttuviin tilanteisiin reagoivaa ja sitä kehitetään aktiivisesti. Toimintamme perustuu Kuopion Setlementti Puijolan arvoihin, joista voit lukea lisää alta.

 

Lue lisää arvoistamme