Juju Dancen Kerttu Jäkälä pääsi harjoittelemaan huippujen kanssa – Oopperan ja kansallisbaletin kurssi haastaa tanssijoita

Olen harrastanut tanssia noin viisi vuotta. Balettia on ollut aina ohessa, mutta nyt olen alkanut tanssia sitä enemmän parin viime vuoden aikana. Olen alkanut iän myötä tykkäämään siitä, ja minulla on ollut hyvä tanssinopettaja Juju Dancessa, sanoo Kerttu Jäkälä.

  • Kerttu on todella lahjakas ja monipuolinen tanssija, ja baletin osalta kehitystä kuluneen reilun kahden vuoden aikana on tapahtunut aivan huimasti.  Balettioppilaitoksen erikoiskoulutus on huikeaa lisätreeniä, joka antaa paljon lisää oppia oman tanssikoulun ulkopuolelta, sanoo tanssinopettaja Julia Kelloniemi.

Setlementti Puijolan Juju Dancessa tanssiva Kerttu valittiin harvojen joukosta baletin erikoiskoulutukseen, joka on tarkoitettu Helsingin ulkopuolelta tulevilla lahjakkaille tanssijoille. EK1-kurssi on Suomen Kansallisoopperan ja balettioppilaitoksen järjestämä. Kurssin ensimmäiset lähipäivät pidettiin pari viikkoa sitten. Kurssilla oli kehonhuoltoa, perusbalettia ja varvastekniikka. Päivät olivat noin 6-7 tunnin kestoisia.

  • Kurssi oli melko tiukka ja rankka, mutta kurssita jäi hyvä fiilis, Kerttu sanoo.

Kertun äiti Susanna Jäkälä kertoo, että Kertulla on voimistelutaustaa Kuopion Reippaan Voimistelijoista.

  • Siellä pääsi myös kokeilemaan tanssipuolta enemmän ja sieltä tie vei Juju Danceen heti, kun Juju alkoi kolme vuotta sitten, Susanna sanoo.

Kurssille valittiin tanssijoita Helsingin ulkopuolelta yhteensä 11.

  • Katsotaan, miten porukassa kehittyy. Kurssi on hieno mahdollisuus, jos haluaa kehittyä eteenpäin. Pääsimme seuraamaan myös kansallisbaletin Requiem-esityksen harjoituksia. Rohkeasti vain hakemaan, sanoo äiti Susanna.
  • JuJu Dancella on kaksi baletin erikoiskoulutusryhmää, ja oppilaat treenaavat balettia 2–3 kertaa viikossa muiden tanssilajien lisäksi. JuJussa tärkeää on mahdollistaa harrastus ihan jokaiselle, sekä myös mahdollisuus tavoitella omia unelmia tanssin parissa, Kelloniemi sanoo.
Kirjoittanut Kari Angeria Tutustu henkilön kirjoituksiin
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com