Vapaaehtoistoiminta

Kansainvälisen kohtaamispaikkamme Kompassin vapaaehtoistoiminnan verkostossa oli vuonna 2022 mukana 86 aktiivista vapaaehtoista. Heistä jokainen oli mukana vapaaehtoistoiminnassamme sillä tavoin, joka juuri hänelle sopi parhaiten.  Osa oli mukana säännöllisissä ryhmätoiminnoissa, osa yksittäisissä tapahtumissa. Lisäksi vapaaehtoiset ideoivat ja kokeilevat vuosittain uusia ryhmätoimintoja kuten tanssia, teatteria ja monipuolista liikuntaa. Lue alta lisää tavoista, joilla sinäkin voit olla mukana.

Miten pääset mukaan?

Ota yhteyttä Varsha Shurpaliin (keskellä), joka vastaa Kompassin vapaaehtoistoiminnasta. Voit soittaa, lähettää sähköpostia tai tulla käymään Kompassilla. Juttelemme mielellämme vapaaehtoistoiminnastasi, jokaisen vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneen kanssa. Mietitään yhdessä, kuinka voisit toteuttaa Kompassilla omaa ajatustasi tai voisit olla mukaan olemassa oleviin toimintoihin.

Varsha Shurpali p. 044 078 7282, varsha.shurpali@puijola.net

Harrasteryhmät

Kompassi koordinoi lukuisia erilaisia harraste- ja vertaistukiryhmiä, kuten kielikerhoja, liikunta- ja tanssiryhmiä sekä taideryhmiä. Ryhmät kokoontuvat joko Kompassin tai Kompassin yhteistyökumppaneiden tiloissa. Kerhot kestävät yleensä vähintään yhden lukukauden.

Kerhot ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Voit pistäytyä kerhossa säännöllisesti tai silloin kun sinulle parhaiten sopii. Jotkin ryhmistä käyvät myös esiintymässä erilaisissa tapahtumissa, ja voivat mahdollisuuksiensa mukaan järjestää ohjelmaa erilaisiin tilaisuuksiin.

Ota yhteyttä ja kysy lisää varsha.shurpali@puijola.net tai lue alta lisää.

Lue lisää harrasteryhmistä

 

 

Vapaaehtoistoiminnan vaihtoehtoja

Vapaaehtoistyötä voi tehdä monikulttuurisessa ympäristössä ja maahanmuuttajien kanssa. Esimerkiksi voit ohjata omaa ryhmää tai perustaa sellaisen, voit koordinoida tapahtumia tai tilaisuuksia ja olla avustajana niissä. Lisäksi voit olla vaikka apuopettajana suomen kielen oppitunneilla osanottajana tai avustajana eri ryhmissä.

Kompassilla kannustamme ja innolla vastaanotamme vapaaehtoisten omia toimintaideoita, joita pyrimme toteuttamaan mahdollisuuksien mukaan yhdessä.

Mahdollisuuksien mukaan tarjoamme vapaaehtoisille säännölliset tapaamiset Kompassin henkilökunnan kanssa, työpajoja tai koulutuksia, tiedotusta Kompassin tapahtumista, tilaisuuksista ja toiminnoista sekä kiitosillan vuosittain.

Ota yhteyttä Varshaan ja kysy lisää varsha.shurpali@puijola.net tai lue alta lisää.

Lue lisää Kompassista

 

Mikä Kompassi?

Kompassi on vuonna 1999 perustettu Kuopion Setlementti Puijolan ylläpitämä kansainvälinen kohtaamispaikka. Kompassi on kaikkia lähellä Kuopion ydinkeskustassa. Kompassissa tehdään vaikuttamistyötä, jonka tavoite on yhdenvertainen ja tasa-arvoinen yhteiskunta kaikille.

Lue lisää Kompassista!

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com