Kompassi

Kansainvälinen

Kohtaamispaikka

Kompassi on vuonna 1999 perustettu Kuopion Setlementti Puijolan ylläpitämä kansainvälinen kohtaamispaikka. Kompassi on kaikkia lähellä Kuopion ydinkeskustassa. Kompassissa tehdään vaikuttamistyötä, jonka tavoite on yhdenvertainen ja tasa-arvoinen yhteiskunta kaikille.

Kompassi

Kompassissa tehdään vaikuttamistyötä, jonka tavoite on yhdenvertainen ja tasa-arvoinen yhteiskunta kaikille. Toimintamme tukee kotoutumista ja osallisuutta. Kompassissa annetaan myös neuvontaa ja ohjausta arkisiin asioihin.

Kompassissa korostamme yhteisöllisyyttä, hyvinvointia ja vertaistukea. Toiminnassamme on vahva vapaaehtoisten joukko, jotka rakentavat vuosittain henkilökunnan kanssa yhdessä monimuotoista toimintaa.

Meille voi tulla suoraan aukioloaikoina (Kauppakatu 40-42, Kuopio) tai ajanvarauksella. Yhteystiedot löytyvät tästä linkistä.

Kompassin työntekijät ovat tavoitettavissa:

Maanantai-perjantai klo 8.30-15.30

Lukuja ja lisäinfoa Kompassista

Työhönvalmennus

Tarjoamme työhönvalmennusta maahanmuuttajataustaisille työttömille työnhakijoille. Validi-työvalmennus on yksilöllistä valmennusta, jonka tavoite on löytää työ- tai opiskelupaikka.

Työhönvalmentajien yhteystiedot löydät alla olevan linkin kautta.

Lue lisää Validista

Harrasteryhmät

Kompassi koordinoi lukuisia erilaisia harraste- ja vertaistukiryhmiä, kuten kielikerhoja, liikunta- ja tanssiryhmiä sekä taideryhmiä. Ryhmät kokoontuvat joko Kompassin tai Kompassin yhteistyökumppaneiden tiloissa. Kerhot kestävät yleensä vähintään yhden lukukauden.

Kerhot ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Voit pistäytyä kerhossa säännöllisesti tai silloin kun sinulle parhaiten sopii. Jotkin ryhmistä käyvät myös esiintymässä erilaisissa tapahtumissa, ja voivat mahdollisuuksiensa mukaan järjestää ohjelmaa erilaisiin tilaisuuksiin.

Ota yhteyttä ja kysy lisää varsha.shurpali@puijola.net  tai lue alta lisää.

Lue lisää harrasteryhmistä

 

 

Suomen kielen opetus

Kompassin suomen kielen oppitunnit ja ryhmät ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Oppitunneille tai ryhmiin ei tarvitse ilmoittautua.

Kaikilla oppitunneilla ja ryhmissä keskistytään harjoittelemaan suomen kieltä arkielämän vuoro- ja viestintätilanteita varten.  Ryhmissä tuetaan  myös osallistujien tietämyksen lisääntymistä suomalaisesta yhteiskunnasta ja kulttuurista sekä Kuopiosta kotikaupunkina.

Kaikki oppitunnit ja ryhmät toteutetaan Kompassin tiloissa (Kauppakatu 40-42).

Nonstop oppituntien opettajana toimii Suomen kielen opettaja Satu Nummi
satu.nummi@puijola.net

Lue lisää ja katso aikataulut!

Kompassin maahanmuuttajien neuvonta

Meiltä saat henkilökohtaista neuvontaa sinulle tärkeissä arjen asioissa ja eri elämäntilanteissa.

Neuvontaa on saatavilla Kompassin aukioloaikoina tai ajanvarauksella.

Kompassin neuvontaan voi ottaa yhteyttä myös viranomaiset, työyhteisöt, oppilaitokset, järjestöt tai media, jos etsitte keskustelukumppania maahanmuuttajatyö erityiskysymyksiin.

Yhteisöneuvottelija Tsega Kiflie puh. 044 078 7286
tsega.kiflie@puijola.net

Lue lisää neuvonta- ja ohjauspalveluista

Vapaaehtoistoiminta

Kansainvälisen kohtaamispaikkamme Kompassin vapaaehtoistoiminnan verkostossa oli vuonna 2022 mukana noin 86 aktiivista henkilöä. Heistä jokainen oli mukana vapaaehtoistoiminnassamme sillä tavoin, joka juuri hänelle sopi parhaiten.

Lue lisää vapaaehtoistoiminnasta

Tilavaraus

Kompassilla yksi tavoitteemme on innostaa ja tukea monipuolista kansalaistoimintaa Pohjois-Savossa, siksi tarjoamme myös tilojamme ryhmien, verkostojen ja järjestöjen käyttöön. Kysy tilojen saatavuutta hyvissä ajoin Kompassin henkilökunnalta (kompassi@puijola.net).

Lue lisää tilavarauksesta

 

Arvot

Kohtaamme ihmisiä ihmisten kesken ja olemme rinnalla kulkijoita. Paikalliset ilmiöt ja paikallisten ihmisten tarpeet ohjaavat työtämme

Kuuntelemme kävijöitämme ja käytämme rohkeasti ääntämme oikeudenmukaisuuden edistämiseksi yhteiskunnan eri toimijoiden verkostoissa. Mahdollistamme ihmisten osallisuutta ja osaamisen hyödyntämistä toimintojemme kautta (ryhmiä ideoivat ja ohjaavat vapaaehtoiset).

Tuemme ihmisten arjen hyvinvointia mm. tarjoamalla suomen kielen harjoittelumahdollisuuksia sekä sosiaalisia kanssakäymisiä toisten ihmisten kanssa ja yhteisöllistä ystävyyttä.

Toimintaamme rahoittaa mm. STEA, Kuopion kaupunki ja Pohjois-Savon TE-toimisto. Tärkeimpiä kumppaneitamme ovat Kuopion kaupungin eri palvelualueet, Itä-Suomen Etninen neuvottelukunta, Ely ja alueen korkeakoulut ja oppilaitokset.

 

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com