Seksuaaliterveystyö

Tyttöjen Talolla (Kuninkaankatu 26, Kuopio) tehdään seksuaaliterveyden edistämistyötä sen monessa eri muodossa. Talollamme tehtävästä seksuaalineuvonnasta- ja ohjauksesta, seksuaaliväkivaltatyöstä, seksuaalikasvatuksesta sekä työstämme maahan muuttaneiden kanssa pääset lukemaan lisää alta.

Seksuaalineuvonta- ja ohjaus

Mietityttävätkö seksuaalisuus, seksuaalinen suuntautuminen, seksuaaliset suhteet, parisuhde, sukupuolisuus, sukupuoli-identiteetti, seurustelu tai kehossa tapahtuvat muutokset? Seksuaalineuvonnassa sinulla on mahdollisuus saada tietoa ja pohtia seksuaalisuuteen liittyviä asioita ja kysymyksiä.

Sinulla on mahdollisuus varata aika seksuaalineuvontaan jokaisena arkipäivänä.

Seksuaali- ja lyhytterapeutti
Johanna Luomala,
P. 045 877 6400
johanna.luomala@puijola.net

Seksuaaliväkivaltatyö

Seksuaaliväkivalta on traumaattinen, turvallisuuden tunnetta heikentävä ja vaikea kokemus. Käsittelemättömänä seksuaaliväkivalta voi aiheuttaa pitkäkestoista haittaa arjessa ja ihmissuhteissa. Siksi asiaa on hyvä käsitellä yhdessä turvallisen ja ammattitaitoisen aikuisen kanssa.

Tarjoamme tukea ja apua 13-29-vuotiaille tytöille ja nuorille naisille, joilla on kokemus seksuaaliväkivallasta. Palvelu on maksutonta, luottamuksellista ja matalakynnyksistä yksilö- ja ryhmämuotoista ammatillista tukea.

Seksuaaliväkivaltaa kokeneet voivat ottaa yhteyttä seksuaaliväkivaltatyöntekijään Anna Korhoseen,
P. 050 359 0184, anna.korhonen@puijola.net

 

Seksuaalikasvatus

Seksuaalikasvatushetkissä keskitytään erityisesti tunne- ja turvataitoihin. Yhden seksuaalikasvatushetken kesto on noin kaksi tuntia. Tunnit ovat toiminnallisia ja keskustelevia.

Tuntien aikana käsitellään näitä teemoja:
  1. Mitä tunne- ja turvataidot tarkoittavat
  2. Keho ja kehon muutokset murrosiässä
  3. Seksuaalisuus ja sen kehittyminen nuoruudessa
  4. Omat ja muiden rajat mm. suojaikäraja ja seksuaalioikeudet
  5. Some ja somessa kohdatut ilmiöt

Aiheeseen liittyen pidetään myös etävanhempainiltoja. Seuraava vanhempainilta järjestetään 30.5. kello 18.00-19.30
Linkki vanhempainiltaan https://urly.fi/3ub2

Ohjaaja Henriikka Tiihonen,
P. 044 491 6220
henriikka.tiihonen@puijola.net

Tuki sukupuolistunutta väkivaltaa kokeneelle

Sukupuolistunutta väkivaltaa on mm. ihmiskauppa, kunniaan liittyvä väkivalta ja seksuaaliväkivalta. Kuljemme maahanmuuttajataustaisten tyttöjen ja naisten vierellä, kun väkivallasta tullaan tietoiseksi, väkivallan kokemuksia käsitellään ja kun niistä toivutaan. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Sanni Mäkinen
p. 050 368 8906
sanni.makinen@puijola.net

Lue lisää

 

Tyttöjen Talo

Talolla kohdataan, nähdään ja kuullaan. Meille on tärkeintä, että jokainen tulee nähdyksi ja kuulluksi. Toivomme, että jokainen löytää itselleen sopivan toiminnan, johon Talolla voi liittyä. Ajattelemme, että jokainen ihminen kasvaa ihmiseksi suhteessa toisiin ihmisiin, yhteisön jäsenenä, ja juuri sinä olet tärkeä osa kokonaisuutta. Yhdessä rakennamme Talosta sellaisen, jossa jokaisen on hyvä olla omana itsenään. 

Lue lisää Tyttöjen Talosta

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com