Tyttöjen Talo

Talolla kohdataan, nähdään ja kuullaan. Toivomme, että jokainen löytää itselleen sopivan toiminnan, johon Talolla voi liittyä. Ajattelemme, että jokainen ihminen kasvaa ihmiseksi suhteessa toisiin ihmisiin, yhteisön jäsenenä, ja juuri sinä olet tärkeä osa kokonaisuutta. Yhdessä rakennamme Talosta sellaisen, jossa jokaisen on hyvä olla omana itsenään. Lisätietoa meistä ja palveluistamme löydät alta. Talomme sijaitsee Kuopiossa, osoitteessa Kuninkaankatu 26

Arvot

Meille on tärkeintä, että jokainen tulee nähdyksi ja kuulluksi toiminnassamme. Juuri sinä olet tärkeä osa kokonaisuutta ja olet arvokas juuri sellaisena kuin olet. Talossamme olemme yksilöitä, erilaisia, samanlaisia, yhtä tärkeitä. Luomme yhdessä tilan, johon kaikilla on mahdollisuus tulla mukaan.

Ymmärrämme, että ihmisen elämään ja kasvuun vaikuttavat monet eri tekijät, kuten sukupuoli, kulttuuri, yhteiskuntaluokka, ikä ja seksuaalinen suuntautuminen.  Sukupuolisensitiivisyys on ajattelutapa ja asenne, jossa huomioidaan sukupuoliroolit, normit, stereotypiat ja asenteet sekä niiden vaikutus niin yksilöön kuin yhteiskunnallisesti.

Kulttuurisensitiivisyys taas merkitsee herkkyyttä huomioida eri kulttuurien erityispiirteitä. Ymmärrämme, että kulttuuri on paljon muutakin kuin etnisyyttä.

Seksuaaliterveyden edistäminen

Teemme seksuaaliterveyden edistämistyötä sen monessa eri muodossa. Tyttöjen Talolla tehtävästä seksuaalineuvonnasta- ja ohjauksesta, seksuaaliväkivaltatyöstä, seksuaalikasvatuksesta sekä työstämme maahan muuttaneiden kanssa pääset lukemaan lisää alta.

Lue lisää seksuaaliterveystyöstä

Nuorisotyö

Tyttöjen Talo on 12-29-vuotiaille nuorille tarkoitettu paikka, jossa jokaisella on mahdollisuus tulla nähdyksi ja kuulluksi. Meillä tapahtuu paljon. Nuoret osallistuvat itse toiminnan suunnitteluun ja toteuttamiseen. Kaikki toimintamme on ammatillisesti ohjattua. Teemme työtä sukupuolisensitiivisellä otteella. Tämä tarkoittaa, että huomioimme työssämme sukupuolen vaikutukset nuoren kasvuun. Toimintaa rahoittaa STEA.

Lue lisää Nuorisotyöstä

Tuki maahanmuuttajanaisille

Tyttöjen Talolla järjestetään viikoittaista ryhmätoimintaa maahanmuuttajataustaisille tytöille ja naisille. Voit sopia ajan työntekijän kanssa, jos haluat keskustella perhe-elämästä, naisten asioista, myös vaikeista kokemuksista. Tapaamisiin voidaan varata tulkki. Kaikki keskustelut ovat luottamuksellisia. Tuki on tarkoitettu kaikille yli 12-vuotiaille.

Ota yhteyttä ja kysy lisää
Sanni Mäkinen
p. 050 368 8906
sanni.makinen@puijola.net

Lue lisää

 

Ammattilaisille

Autamme ammattilaisia ymmärtämään sukupuoli- ja kulttuurisensitiivisyyskysymyksiä. Ymmärrämme, että ihmisen elämään ja kasvuun vaikuttavat monet eri tekijät, kuten sukupuoli, kulttuuri, yhteiskuntaluokka, ikä ja seksuaalinen suuntautuminen.  Sukupuolisensitiivisyys on ajattelutapa ja asenne, jossa huomioidaan sukupuoliroolit, normit, stereotypiat ja asenteet sekä niiden vaikutus niin yksilöön kuin yhteiskunnallisesti. Kulttuurisensitiivisyys merkitsee herkkyyttä huomioida eri kulttuurien erityispiirteitä.

Lisätietoa ammattilaisille

Tapahtumakalenteri

Tältä sivulta löytyy Kuninkaankadun ja Tyttöjen Talon tapahtumakalenteri.

Lue lisää

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com