Kuopion piispat vierailivat vastaanottokeskuksessa tuomassa joulumieltä ja lahjakuusen

Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen sekä Kuopion ja Karjalan hiippakunnan piispa, metropoliitta Arseni tekivät perjantaina hyväntekeväisyysvierailun turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskukseen.

  • Turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskukset ovat ajankohtainen aihe. Konfliktien keskeltä tulevat ihmiset tarvitsevat hyväksyntämme ja apuamme. Haluan myös muistaa ja kannustaa vastaanottokeskusten työntekijöitä. He tekevät arvokasta työtä vaativissa olosuhteissa, piispa Jolkkonen totesi.

Kysymyksessä on monivuotinen perinne, jossa Savon ammattiopisto lahjoittaa hyväntekeväisyyskuusen vuosittain vaihtuvalle vierailukohteelle. Tänä vuonna hyväntekeväisyyskohteeksi on valittu turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus.

  • Haluan kiittää niin ortoksi- kuin luterilaista kirkkoa tästä lahjoituksesta ja hyvästä pitkäaikaisesta alueellisesta yhteistyöstä. Kirkoilla on tärkeä rooli poikkeustilanteissa. Tällä alueella on toimittu erityisen hienosti esimerkiksi Ukrainan sodan aiheuttaman tilanteen ratkaisemiseksi ja siinä ihmisten auttamiseksi, sanoi vastaanottokeskuksen johtaja Juha Huttunen.

Vierailun aikana piispat tutustuivat vastaanottokeskukseen, sen toimintaan, työntekijöihin ja asiakkaisiin.

Lisäksi piispat anttoivat joululahjaksi suklaalevyn jokaiselle Kuopion vastaanottokeskuksen turvapaikanhakijalle sekä työntekijöille. Aiempina vuosina joulukuusi on lahjoitettu mm. päihdekuntoutujille, turvakodille ja vankilaan.

Setlementti Puijolan toiminnanjohtajan Eija Teerinevan mukaan on tärkeä, että yhdistys voi tarjota näinä aikoina ihmisille keitaita, joissa voi huilata ja levähtää.

  • Olen kiitollinen, että me voimme Setlementti Puijolan vastaanottokeskuksessa tarjota tällaisen paikan ihmiselle, sanoo Teerineva.

 

Kirjoittanut Kari Angeria Tutustu henkilön kirjoituksiin
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com