Luovuus saa kukkia Puijolan iltapäiväkerhossa – Hiltulanlahden koululle uusi kerho!

Puijolan Hiltulanlahden iltapäiväkerho aloitti toimintansa maanantaina 11.9.2023. Kerhossa on lapsia tällä hetkellä parikymmentä ja ohjaajia kerhossa on kaksi; yksi vastuuohjaaja ja yksi avustava ohjaaja.

  • Oli todella mukava uutinen, kun kaupungilta otettiin yhteyttä ja saimme tietää, että voimme aloittaa iltapäivätoiminnan järjestämisen Hiltulanlahden koululla. Tämän myötä Puijolalla on kuluvana lukuvuotena yhteensä viisi iltapäiväkerhoa ja toiminnassa on mukana reilusti yli 100 lasta, sanoo Puijolan iltapäivätoiminnan koordinaattori Kati Kainulainen.

Puijolan iltapäiväkerhoissa lasten kanssa toimitaan monin tavoin. Kerhoissa mm. leikitään, askarrellaan, pidetään satuhetkiä, pelataan lautapelejä ja joka päivä ulkoillaan, usein kaksikin kertaa päivässä. Kerhossa syödään välipala ja monet lapset tekevät myös läksyjä.

  • Yhteinen tekemisemme eroaa koulumaailmasta, vaikka toimimmekin koulujen tiloissa. Iltapäivätoiminta perustuu lapsen vapaa-aikaan.  Lapsen yksilöllinen huomioiminen ja lasten sekä perheiden osallisuuden tukeminen on toiminnassamme todella tärkeää.

Osallisuus näkyy monin tavoin, varsinkin siten, että lapsia kuunnellaan toiminnassa kautta linjan. Esimerkiksi kerhon säännöt ideoidaan yhdessä lasten kanssa ja kerhon toimintoja suunnitellaan lukuvuoden aikana lasten ja huoltajien kanssa.

Lapset tulevat iltapäiväkerhoon, kun koulupäivä päättyy, ja kerho kestää kello 16.00 saakka.

  • Pidämme kerhoissamme myös erilaisia teemapäiviä ja koulujen liikuntasalit ovat käytössämme viikoittain.

Luovuus on tärkeää ja se on laaja käsite.

  • Pyrimme tukemaan lapsen luovuutta monin tavoin, kerhoissamme mielikuvitukselle ja omaehtoiselle tekemiselle annetaan tilaa. Luovuus voi kädentaitojen lisäksi olla myös vaikkapa tanssia, näyttelemistä ja ilmaisua, niitäkin kerhoissamme pääsee kokeilemaan.

 

 

Kirjoittanut Kari Angeria Tutustu henkilön kirjoituksiin
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com