Puijola perustaa Iisalmeen vastaanottokeskuksen ja laajentaa Kuopiossa

Kuopion Setlementti Puijola perustaa Iisalmeen vastaanottokeskuksen Maahanmuuttoviraston toimeksiannosta ja laajentaa toimintaa Kuopiossa. Iisalmen vastaanottokeskukseen tulee hajasijoitettuja asiakaspaikkoja 200. Toiminta alkaa lokakuun lopulla.

  • Ukrainalaisten majoitustarve on Suomessa kasvanut, ja maanmuuttovirasto haluaa vastata tähän kysyntää, sanoo Kuopion vastaanottokeskuksen johtaja Juha Huttunen.

Toimintaa varten perustetaan Iisalmeen palvelupiste, joka työllistää noin 10 henkilöä. Työpaikat ovat avoinna ja lisätietoa saa muun muassa Puijolan verkkosivuilta ja Työmarkkinatorilta.

  • Iisalmen kaupunki on keväällä yhteistyössä eri tahojen kanssa selvittänyt ukrainalaisten majoittamisvaihtoehtoja hajasijoituksen periaatteella, joten valmiudet tehdä yhteistyötä Puijolan kanssa ovat erinomaisen hyvät, sanoo Iisalmen kaupunginjohtaja Jarmo Ronkainen.

Myös Kuopion vastaanottokeskukseen tulee 200 uutta asiakaspaikkaa, jolloin kokonaisasiakasmäärä Kuopiossa on 800 henkilöä. Kuopion vastaanottokeskuksessa on kirjoilla myös 1 700 yksityismajoituksessa olevaa asiakasta, jotka asuvat Pohjois-Savon alueella.

Lisätietoja

Kuopion vastaanottokeskuksen johtaja Juha Huttunen 050 569 4103, juha.huttunen@puijola.net

Puijolan toiminnanjohtaja Eija Teerineva 044 787 2880, eija.teerineva@puijola.net

Iisalmen kaupunginjohtaja Jarmo Ronkainen p. 040 661 5351, jarmo.ronkainen@iisalmi.fi

Maahanmuuttoviraston ylitarkastaja Satu Isokoski, satu.isokoski@migri.fi

(Asuntoasioissa) Kuopion vastaanottokeskuksen apulaisjohtaja Hannu Tourunen, 044 4936586, hannu.tourunen@puijola.net

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com