Puijolan STEA-rahoitus kasvaa ensivuonna melkein miljoonaan

Kuopion Setlementti Puijola on saamassa yhteensä noin 975 000 euroa STEA-rahoitusta vuodelle 2024. STEAN avustusehdotuksessa on nousua noin 80 000 euroa viime vuodesta.

  • Setlementti Puijolan Kompassin rahoitus pitenee yhdestä kolmivuotiseksi. Kompassin työ liittyy tulevaisuudessa yhä vahvemmin yhteiskunta-rauhan ja hyvien väestösuhteiden vahvistamiseen. Tämä oli STEA:lla yksi painospiste tämän vuoden haussa, sanoo toiminnanjohtaja Eija Teerineva.

Kompassilla on yli 25 vuoden kokemus maahanmuuttajien kanssa tehtävästä työstä. Jatkossa kompassin tehtävä on yhä vahvemmin yhteiskunnallisen polarisaation vähentäminen ja omalta osaltaan turvallisuuden parantaminen.

  • Kun yhteiskunnan moninaisuus kasvaa, niin tarvitaan toimija, joka lisää arjessa eri väestöryhmien välistä ymmärrystä. Tarvitaan entistä enemmän sillan rakentajaa, Teerineva sanoo.

Summan nousua selittää edelleen hankkeiden indeksikorotukset. Taustalla on myös väkivaltaakokeneiden maahanmuuttajataustaisten naisten ja tyttöjen tueksi kehitetty hanke, joka alkoi viime vuonna, mutta jatkuu vielä kaksi vuotta.

Aikaisempaa pidemmän rahoituksen Puijolassa sai myös Tukikeskus Mahku, joka tekee työtä rikostaustaisten ja heidän läheisiensä kanssa. Rahoitus on jatkossa kolmivuotinen.

Myös kodinulkopuolisen väkivallan hoitoon keskittyvä Aggredi sai kolmivuotisen jatkon.

Sosiaali- ja terveysministeriö vahvistaa STEAN eli sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen ehdotukset ensi vuoden alussa.

LISÄTIETOJA

Puijolan toiminnanjohtaja Eija Teerineva 044 787 2880, eija.teerineva@puijola.net

Puijolan viestintäpäällikkö Kari Angeria 044 741 6279, kari.angeria@puijola.net

 

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com