Kuopion asumisneuvonta

Asumisneuvonta tarjoaa jalkautuvaa asumisneuvontapalvelua, jonka tavoitteena on mm. turvata asumisen jatkuminen sekä ennaltaehkäistä ja vähentää asumisen kriisiytymistä, vuokravelkojen syntymistä, häätöjä, vuokrasuhteiden purkautumisia ja asunnottomuutta ja tukea kotitalouksia talouden- ja elämänhallinnassa ja sen vakauttamisessa pysyvämmin. Asiakas voi itse varata ajan suoraan, joko kotikäynnille tai toimistolle. Asumisneuvojan on mahdollista jalkautua myös Kuopion alueen maaseutukuntiin.

Neuvoja asumiseen liittyvissä asioissa

Riittääkö rahasi vuokranmaksuun tai muihin asumiseen liittyviin taloudellisiin velvoitteisiin? Onko talouden hoitamisessa haasteita? Jos pohdit näitä kysymyksiä, Kuopion asumisneuvonta on juuri sinua varten. Palvelumme on kaikille Kuopiossa asuville.

Tarjoamme ohjausta asumisen pulmiin. Mietimme ja selvitämme yhdessä, kuinka asuminen saadaan sujumaan. Keskustelumme ovat aina luottamuksellisia. Palvelumme ovat maksuttomia. Autamme ja tuemme, jos sinulla on esimerkiksi:

  • Vaikeuksia vuokranmaksussa tai muissa asumisen kustannuksissa
  • Kertyneitä vuokravelkoja
  • Haasteita saada talous tasapainoon
  • Vaikeuksia selviytyä asunnon hoidosta
  • Puutteita asumisviihtyvyydessä
  • Avuntarvetta asunnon haussa
  • Häätö edessä tai häädön uhka
  • Muita asumiseen liittyviä kysymyksiä

Ota yhteyttä

Voit ottaa yhteyttä asumisneuvojiimme puhelimitse, tekstiviestillä, WhatsAppilla tai sähköpostilla  asumisneuvonta@puijola.net Asumisneuvoja Elisa Hämäläisen tavoitat 050 339 4295 ja asumisneuvoja Marjut Rantalan  050 352 0886 sekä asumisneuvoja Sanni Liimataisen p. 044 493 8473.

Viestiä voit laittaa myös Kuopion asumisneuvonnan Facebook-sivun kautta. Asumisneuvojamme työskentelevät osoitteessa Pyörönkaari 26, 70820 Kuopio. Tapaamisen voi sopia myös kotiin tai muuhun sopivaan paikkaan.

Palvelun vastuutahona toimii Kuopion kaupungin asuntotoimi ja palvelun tuottaa Kuopion Setlementti Puijola ry. Lisätietoa löydät Kuopion kaupungin nettisivuilta.

Kuopion asumisneuvonnan rahoittajia vuonna 2023 ovat Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA, Kuopion kaupungin asuntotoimi, Pohjois-Savon hyvinvointialue ja Niiralan Kulma Oy.

Arvot

Toimintamme Kuopion Asumisneuvonnassa perustuu vahvasti arvoihin.  Palvelumme on tarkoitettu kaikille Kuopiossa asuville asumismuodosta ja asunnon hallintasuhteesta riippumatta. Olemme matalan kynnyksen palvelu ja toimintamme on vapaaehtoista ja luottamuksellista. Tämä mahdollistaa luottamuksen rakentamista myös muiden palveluntarjoajien ja asiakkaan välillä.

Kohtaamme kaikki asiakkaamme yksilöllisesti taustasta riippumatta ja teemme työtä tilanteen edistämiseksi yhdessä asiakkaan kanssa, jotta jokaisella olisi mahdollisuus turvata asumisensa.

Olemme osa Kuopion Setlementti Puijolaa, jonka arvoista voit lukea lisää alta.

Setlementti Puijolan arvot

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com