Sukupuolittunutta väkivaltaa kokeneille apua – Puijolan rahoitus EU-hankkeelle yli 300 000 euroa

Setlementti Puijola alkaa auttaa sotaa pakenevia naisia

  • Sodan ja konfliktien aikaan naiset ja tytöt ovat erityisen haavoittuvassa asemassa, sanoo Setlementti Puijolan Sanni Mäkinen.

Mäkisen mukaan kodeistaan pakenevat naiset ovat vaikeassa asemassa, koska naisen keho on myös kaupan väline. Naiset kokevat väkivaltaa sukupuolensa perusteella. Väkivalta voi olla muun muassa ihmiskauppaa, lähisuhdeväkivaltaa ja kunniaan liittyvää väkivaltaa. Naisiin kohdistuva väkivalta ja raiskaukset ovat myös sodankäynnin väline.

Mäkisen koordinoiman hankkeen tarkoitus on turvata, että sotaa pakenevat naiset ja myös heitä auttavat ammattilaiset tulisivat tietoiseksi väkivallan uhasta ja mahdollisuuksista suojautua. Työtä tehdään Kuopion ja Iisalmen vastaanottokeskusten kanssa. Suurin osa vastaanottokeskusten asiakkaista on Ukrainan sotaa paenneita. Kolmivuotisen EU-hankkeen rahoitus on 308 000 euroa.

  • Hankkeessa tuetaan vastaanottokeskusten ammattilaisia ja annetaan heille työkaluja väkivallan käsittelyyn ja tunnistamiseen, sanoo Setlementti Puijolan toiminnanjohtaja Eija Teerineva.

Kyseessä on EU-hanke (GBV Tuva2), joka on suunnattu Suomesta turvaa hakeville ihmisille.

Yksilöllisissä tapaamisissa Suomessa turvaa hakevilla ihmisillä on mahdollisuus pohtia väkivaltaa ja omaa tilannetta sitä säikähtämättömän ammattilaisen kanssa. Vastaanottokeskusten asiakkaille järjestetään myös ryhmätapaamisia, joissa tarjotaan tietoa väkivallasta.

  • Turvallisissa ja hyväksyvissä kohtaamisissa väkivallasta on mahdollista keskustella, Mäkinen sanoo.

Lisätietoja

Hankekoordinaattori Sanni Mäkinen sanni.makinen@puijola.net, p. 050-3688906

Materiaaleja

Sukupuolistuneen väkivallan materiaalipankki http://heuni.education/tuva_materiaalipankki

Setlementti Puijolan tuki sukupuolistunutta väkivaltaa kokeneelle https://www.puijola.net/palvelut/vakivaltatyo/tuki-sukupuolistunutta-vakivaltaa-kokeneelle/

Hankkeesta mediassa

https://yle.fi/a/74-20035844

https://www.savonsanomat.fi/paikalliset/5983498

https://www.iisalmensanomat.fi/paikalliset/5981365

 

 

 

Kirjoittanut Kari Angeria Tutustu henkilön kirjoituksiin
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com