Aggredi

Aggredin tavoitteena on saada väkivaltainen käytös vähenemään tai loppumaan. Aggredi tarjoaa mahdollisuuden käsitellä väkivallasta syntyneitä ongelmia puolueettomalla maaperällä. Työ on yksilötyötä. Aggredi Kuopiossa etsitään yhdessä eväitä elämäntavan muutokseen.

Aggrediin asiakkaat ohjautuvat pääosin vankiloiden, yhdyskuntaseuraamustoimistojen, poliisin, järjestötoimijoiden ja puskaradion kautta.  Toimintaa rahoittaa Stea. 

Eroon väkivallasta

Aggredi on 18-49-vuotiaisiin kodin ulkopuolisen väkivallan tekijöihin keskittyvä hoidollinen työmuoto. Tavoitteena on, että asiakas lopettaa väkivaltaisen käyttäytymisen tai vähentää sitä. Aggredi tarjoaa mahdollisuuden käsitellä väkivallasta syntyneitä ongelmia puolueettomalla maaperällä. Luottamus, puolueettomuus, kunnioitus ja tuomitsemattomuus ovat asiakkaan kohtaamisessa kulmakiviä. 

Ota yhteyttä Aggredin väkivaltatyön vastaavaan väkivaltatyön asiantuntijaan Arja Mykkäseen p. 044 787 2879, arja.mykkanen@puijola.net tai väkivaltatyönasiantuntijaan Pasi Raatikaiseen p. 050 364 4888, pasi.raatikainen@puijola.net. Voit tulla myös käymään toimistollamme Savonkatu 24:ssä. 

Lue lisää työstämme Puijolassa

 

Asiakkaamme

Aggredin asiakaskohderyhmää ovat: 

  • kodin ulkopuolisiin väkivaltarikoksiin syyllistyneet 18–49-vuotiaat henkilöt  
  • vakavasti väkivallalla oireilevat henkilöt 
  • koulu- tai joukkosurmaa tai vakavaa väkivaltarikosta suunnittelevat henkilöt (fantasiapohjainen väkivalta – tässä kohderyhmässä otamme vastaan myös alaikäisiä asiakkaita) 

Lisäksi Aggredi työskentelee seuraavien kohderyhmien kanssa: 

  • ääriliikkeiden edustajat (äärioikeisto, äärivasemmisto) sekä taistelualueille lähtöä suunnittelevat ja sieltä palaavat henkilöt 
  • jengimaailmasta irtaantuvat henkilöt sekä heidän lähipiirinsä kuten vanhemmat, sisarukset sekä puolisot.

Lue lisää asiakkaistamme

Aggredin menetelmä

Asiakas valottaa omaa maailmaansa dialogissa työntekijöiden kanssa. Työskentelyn edetessä totuutena pidetyt asiat voivat määrittyä uudelleen useita kertoja ja saada uusia merkityksiä. Keskustelua eivät määrää aiemmat tapahtumat tai totuuden määrittelyt, vaan asiakkaan ja työntekijän on mahdollista löytää uusia näkökulmia.

Lue lisää Aggredin menetelmästä

Arvot

Huomioimme asiakkaan voimavarat ja työskentelyn perustana on asiakkaan oma motivaatio muutokseen. Kunnioitamme asiakasta, riippumatta hänen taustoistaan tai teoistaan. Asiantuntijuus löytyy asiakkaasta itsestään. Yhdenvertainen kohtaaminen ja vapaaehtoisuus luovat turvallisen pohjan dialogille. Asiakkaan oma totuuden määrittely ja sen muokkautuminen vuorovaikutuksessa muiden kanssa, ovat keskiössä, kun asiakas luo itselleen uutta identiteettiä. Olemme osa Kuopion Setlementti Puijolaa. Lue lisää Puijolan arvopohjasta alta.

Setlementti Puijolan arvot

Asiakkaat kertovat

Pekka

”Ajattelin et tulen kerran ja sit tulin toisen kerran ja miks en ois voinu jatkaa. Vapaa, rento ilmapiiri, luottamus syntyi nopeasti.” 

Tarja

“Ensimmäistä kertaa minusta tuntuu, että minua kuunnellaan oikeasti. Näen kyllä, jos ihmiset eivät ole oikeasti kiinnostuneita. Hienoa, kun ette sano rauhoitu, olet aggressiivinen ja pelottava tai että kutsumme vartijat. Haluan vain kertoa mitä olen tehnyt ja miten ja miltä minusta tuntuu.”

Sami

“Olen saanut vahvistusta omille ajatuksille, millaiseksi halusin oman elämän suuntautuvan. Ajatus- ja toimintamallit on muuttuneet niin, etten lähde ratkomaan epämiellyttäviä tilanteita väkivallalla.”

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com