Leikki, luovuus ja turvallisuus – toiminnan kulmakivet
Puijolan kuudessa lasten iltapäiväkerhossa.

Ajankohtaista

Puijolan iltapäiväkerhot
toimivat viidellä
Kuopion alakoululla

Kuopion alakoulujen uusi lukuvuosi käynnistyy 12. päivä elokuuta 2019. Samana päivänä avautuvat myös Puijolan iltapäiväkerhot, nyt viidellä Kuopion alakoululla.

Puijolan kerhot toimivat koulupäivän jälkeen Haapaniemen, Jynkän, Snellmanin, Kalevalan sekä Martti Ahtisaaren alakouluissa.

Jokaisessa kerhossa on lukuvuoden aikana 20-30 lasta.

Vanhemmat saavat kesän aikana ennen kerhojen avautumista sähköpostin kautta tiedotteen, jossa kerromme Puijolan iltapäiväkerhoista enemmän. Tältä verkkosivulta löydät ajankohtaista tietoa kerhoista sekä jokaisen kerhon yhteystiedot.

Kati Kainulainen on iloinen ja ylpeäkin: iso urakka on takana, ja lasten Liikenneopas Metka Matka pian Puijolan kerholaisten käytössä.

Metka Matka
on valmis
painoon!

Ei ihme, että Puijolan iltapäiväkerhojen koordinaattori Kati Kainulainen hehkuu viereisessä kuvassa iloa.

Muistatte varmaan ideamme ainutlaatuisesta lasten liikenneoppaasta, jonka tekemiseen saimme Liikenne- ja viestintävirasto Trafcomin päätöksellä 1 500 euroa valtionavustusta.

”Takana on iso urakka. Tein yli kahden kuukauden ajan intensiivisesti piirroksia ja tekstejä. Oppaaseen tuli 86 sivua. Piirroksia ja muuta kuvitusta on toista sataa.”

”Olo on nyt helpottunut, ylpeä, jännittynyt, innostunut ja hyvin odottava”, Kainulainen huokaa.

Teos otetaan Kuopion kuudella alakoululla pyörivien Puijolan iltapäiväkerhoissa käyttöön heti, kun opas tulee painosta.

”Oppailla in iso merkitys kerholaisillemme. Lapset oppivat tehtävien avulla liikennekäyttäytymistä. Koko hankkeen tavoite onkin, että lapsilla olisi entistä turvallisempi palaluumatka kerhoistamme kotiin. Osa lapsista kun kulkee matkan yksin.”

Metka Matka -liikenneoppaan sivuilla seikkailevat kettu Gunnar ja pöllö Helvi. Lapset pääsevät Gunnarin ja Helvin seurassa ratkomaan kirjallisia tehtäviä. Mutta kädentaitojakin harjoitellaan.

”Kirja sisältää myös askartelutehtäviä. Lapset tekevät itse muun muassa heijastimia ja omia liikennemerkkejä.”

Lapset ratkovat Metka Matkan tehtäviä yhdessä kerho-ohjaajiensa kanssa.

”Yhdessä tehden syntyy luovuutta, ryhmätaitoja ja luottamusta – asioita, jotka ovat Puijolan kerhojen toiminnassa tärkeintä ydintä”, Kainulainen painottaa.

Viimeisimmät jutut