Leikki, luovuus ja turvallisuus – toiminnan kulmakivet
Puijolan kuudessa lasten iltapäiväkerhossa.

Ajankohtaista

Puijolan iltapäiväkerhot
toimivat viidellä
Kuopion alakoululla

Kuopion alakoulujen uusi lukuvuosi käynnistyy 12. päivä elokuuta 2020. Samana päivänä avautuvat myös Puijolan iltapäiväkerhot, nyt viidellä Kuopion alakoululla.

Puijolan kerhot toimivat koulupäivän jälkeen Haapaniemen, Jynkän, Snellmanin, Kalevalan sekä Pirtin alakouluissa.

Jokaisessa kerhossa on lukuvuoden aikana 20-30 lasta.

Vanhemmat saavat kesän aikana ennen kerhojen avautumista sähköpostin kautta tiedotteen, jossa kerromme Puijolan iltapäiväkerhoista enemmän. Tältä verkkosivulta löydät ajankohtaista tietoa kerhoista sekä jokaisen kerhon yhteystiedot.

Leevi Koponen (vas.), Alisa Miikki, Nella Korhonen sekä Nella Korhonen (3. vas.), Hilma Tikkanen ja Ada Korhonen halusivat esityksen jälkeen tutustua tarkemmin Juha Laukkasen Jouluevankeliumi-kirjaan.

Jouluevankeliumi heräsi eloon
Haapaniemen iltapäiväkerhossa

Tuuli henkäilee lempeästi, ja samassa helähtää kulkunen. Toinen, kolmas kulkunen, ja kynttilöiden valaisema luokkahuone Haapaniemen alakoululla Kuopiossa täyttyy helisevästä soinnista.

Nukketeatteri Sytkyjen Juha Laukkanen kohottaa lyhtyään ja laulaa Enkeli taivaan. Sitten hän avaa suuren, punaisella sametilla päällystetyn kirjan. Sivuilta avautuu kolmiulotteinen kuvakertomus Jouluevankeliumista.

40 lasta kuuntelee hiiskumatta, kun Laukkanen lausuu evankeliumin sanomaa. Jeesus, Maria, paimenet, lampaat ja enkelit nousevat sivuilta vuorollaan esiin.

Kun Laukkanen lopuksi toivottaa rauhallista joulua, lapset istuvat vielä hetken nauliintuneina paikoilleen.

”Oli mukavaa, kun taustalla kuului rentouttavia ääniä. Kirjassa oli siistit kuvat”, Ada Korhonen antaa palautetta.

”Kulkusten ääni oli parasta. Ja tarinahan oli kiva”, sanoo Vilma Tuunainen.

”Mummini luona on kirja, jossa on tuo sama tarina”, muistelee Alisa Miikki.

”Kiva kertomus. Lampaiden äänetkin olivat kivoja”, kertaa Olivia Hiltunen.

Juha Laukkanen kehui yleisöään.
”Upean keskittyneesti he kuuntelivat! Eturivissä kolme poikaa otti toisiaan kaulasta kiinni ja kuunteli tarinaa intensiivisesti. Tällaisesta vastaanotosta tulee onnellinen olo”, kiitti Laukkanen, joka on myös Unicefin hyväntahdonlähettiläs.

Juha Laukkasen ja teatteriteknikon Arto Ollikaisen Sytkyt-nukketeatteri on kiertänyt Suomessa ja maailmalla 30 vuotta. Jouluevankeliumin visualisoinnin on tehnyt Jan Hutsch ja ohjannut Sina Kujansuu. Musiikin on luonut Marko Salmela.

Oli hienoa saada Sytkyt esiintymään Setlementti Puijolan iltapäiväkerhoon. Esityksen mahdollisti Kuopion Isänmaallisen seuran tuki. Osa lapsista tuli nauttimaan esityksestä Kuopion Palloseuran luotsaamasta iltapäiväkerhosta.

Tätä ylevää teatterihetkeä lapset muistelevat pitkään. Puijola kiittää ja toivottaa rauhaisaa joulun aikaa Isänmaalliselle seuralle ja Sytkyille.

Viimeisimmät jutut